Ga naar hoofdinhoud

Paard uit Britse Thingwall overlijdt alsnog aan verwondingen na ongeluk

Foto: Lonneke Ruesink

Zaterdagmiddag raakte een paard in het Britse Thingwall gewond bij een buitenrit. Het getroffen paard is naar verluidt in een paal terecht gekomen. Er vond een levensreddende operatie van maar liefst drie uur plaats waarbij honderd hechtingen nodig waren. Helaas stierf het paard later alsnog aan zijn verwondingen.

Twee tienermeisjes waren zaterdagmiddag aan het paardrijden op Barnston Road, vlakbij de Bassett Hound pub, toen een van hun paarden schrok. Bij het incident verplaatste een van de meisjes haar paard midden op de weg, om het geschrokken paard onder controle te krijgen, maar dat zorgde helaas voor meer angst bij het paard.

Zilveren Volkswagen

Het paard sloeg op hol door een zilveren Volkswagen-auto die voorbij schoot. De 16-jarige amazone viel van haar paard. De twee meisjes liepen lichte verwondingen op. De moeder van een van de meisjes: “Ik ben eeuwig dankbaar dat zowel mijn dochter als haar vriendin nog leven. De dierenarts heeft onze twee paarden ter plaatse zo goed mogelijk behandeld in een noodsituatie. Maar ik zal niet stoppen totdat iemand verantwoordelijk wordt gehouden voor dit vermijdbare ongeluk.”

Onderzoek

De politie van Merseyside onderzoekt het incident en heeft een oproep gedaan om de bestuurder van het voertuig te vinden.

Bron: Horses.nl/Wirralglobe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook