Ga naar hoofdinhoud

Paard valt uit trailer en sterft

Op de Duitse snelweg A29 bij Oldenburg is vorige week een paard uit een trailer gevallen. Ondanks veterinaire hulp was het paard dermate ernstig gewond dat hij ter plekke overleed. Dat hebben verschillen Duitse media bekend gemaakt.

De auto met trailer werd bestuurd door een 24-jarige vrouw. Aanvankelijk merkte ze het verlies van het paard niet op en maakte pas later melding bij de autoriteiten.

Vervolgens kwamen dierenartsen ter plaatse. Zij verzorgden het paard voor transport naar een kliniek maar het dier overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Bron: verschillende Duitse media

8 reacties op “Paard valt uit trailer en sterft

 • Meijer

  Lekker slim. Onbegrijpelijk dat je dit niet gemerkt hebt.!!!!!!!!!!

 • beste Meijer,
  ik heb een keer een paard gehad van boven de 1.70m en die had zich omgedraaid in de trailer. Hij stond vast en dus blijkbaar niet goed genoeg. Ik kom bij de klep en hij stond me aan te kijken en ik heb er niets van gemerkt.

 • Jeanette versendaal

  Vreselijk, dat arme dier, dat de dame in kwestie niet gemerkt heeft dat ze het paard verloor is vreselijk zowel voor het dier als voor de vrouw en waarschijnlijk door gebrek aan ervaring, en sowieso is het altijd beter om met 2 personen te reizen er kan altijd wat gebeuren tijdens de reis en alleen ben je machteloos.

 • Isabel Sijmons

  Inderdaad vreselijk, voor paard en eigenares. Dit blijft je voor altijd achtervolgen.
  Zou een camera in de aanhanger een oplossing zijn?

 • Iemand

  Ik kan me niet voorstellen dat je dat niet merkt en hoe kun je überhaupt je paard verliezen? Dan heb je dingen niet goed afgesloten,er is een groot verschil als je een trailer met paard of zonder paard vervoerd dat merk je ,heb er geen woorden voor arm dier

 • Michelle bremmers

  Ik vind het onbegrijpelijk als een van mijn paarden, zelf de pony al naar een vlieg trapt zijn voet verplaatst voel ik het al. Dus als een paard zodanig te keer gaat dan stop je toch gelijk om te kijken wat er aan de hand is achterin

 • Miranda

  Hoe verlies je een paard uit je trailer zonder dat je als bestuurder iets hoort, voelt, ziet? ‍♀️ Hoe dan??? door de bodem? open laadklep? via het voordeurtje?

 • Bianca

  Ik snap niet dat andere weggebruikers ook niets opgemerkt is en gereageerd hebben voordat dit kon gebeuren. Zelf heb ik eens achter een trailer met 2 paarden gereden waarvan er 1 onderuit ging en ben toen er langs gegaan met alarmlichten en met gebaren duidelijk gemaakt om te stopen. Zelf heb ik toen geholpen om rust te kunnen bewaren en te voorkomen dat een van beide kon ontsnappen. Dit was wel op een N weg maar toch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook