Ga naar hoofdinhoud

Paard zwaar gewond in trailer in Ermelo: agenten krijgen er van langs

Bij een aanrijding met een paardentrailer is een paard zwaar gewond geraakt. Het ongeval gebeurde nadat de trailer schaarde op de A28 bij Ermelo. De agenten die daarop hulp verleenden, kregen er flink van langs.

De agenten wilden de snelweg vrij maken. Daarom moesten alle betrokkenen worden verplaatst naar een grasveld naast de afrit. In de paardentrailer stonden twee paarden, waarvan één er slecht aan toe was. De veearts moest vlug ter plaatse komen om hulp te verlenen en dus wilden de agenten een veilig werkplek creëren. De weg werd daarom even afgesloten.

Uitschelden en beledigen

“Mensen hebben blijkbaar allerlei redenen om langs de afzetting te willen. Mijn collega en ik vertellen dat het even niet kan en blijkbaar is het dan normaal dat je ons dan gaat uitschelden en beledigen,” aldus een verontwaardigde agente die heel wat scheldwoorden naar haar hoofd geslingerd kreeg.

Onbegrijpelijk

De agente vindt de situatie onbegrijpelijk. “Tot twee keer toe ben ik bijna uit mijn schoenen gereden omdat mensen mijn instructie niet opvolgen. Onbegrijpelijk! We zijn daar om hulp te verlenen na een ongeval, een dier is zwaargewond en heeft hulp nodig. Laat ons ons werk doen en accepteer dat het soms even anders gaat dan dat je gepland had.”

Andere trailer

De paarden zijn na het ongeluk in een andere trailer verder vervoerd. De auto en de verongelukte trailer zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Bron: Telegraaf / Ermelosezaken / De Stentor

2 reacties op “Paard zwaar gewond in trailer in Ermelo: agenten krijgen er van langs

  • P. Verhoef

    Wat een stelletje hufters (anders kan ik hen niet noemen) rijden er rond die alleen maar aan zichzelf denken en het kennelijk niet interesseren dat er een dier in nood verkeert en je dan nog gaan afreageren op een paar politiemensen die gewoon hun werk doen en nog netjes vertellen wat er aan de hand is. Ik hoop dat de kentekens zijn genoteerd en dat zij nog een verbaal krijgen voor belediging, het niet opvolgen van aanwijzingen e.d. Die gasten die de agent bijna van de sokken reden moeten gewoon worden vervolgd voor poging doodslag subs. poging tot zware mishandeling en ook hun rijbewijs invorderen. Alle respect voor die “dienders”.
    Jammer dat het artikel niet vermeldt hoe het met het gewonde paard is (afgelopen).

  • Martha

    Schandalig hoe in Nederland met de politie wordt om gegaan. Zij zijn er om ons te helpen. Heb respect voor hen en laat hen hun werk doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook