Ga naar hoofdinhoud

Sara Algotsson-Ostholt verliest paard in vrachtwagenbrand

Bij een brand, die in de vrachtwagen van Sara Algotsson-Ostholt ontstond op de terugweg van de internationale eventingwedstrijd in Sopot is een van de paarden van de amazone omgekomen en raakte een ander paard zwaargewond. De groom van de Zweedse amazone liep een rookvergiftiging op in zijn poging de paarden te redden en de amazone en haar zoon Eric raakten in shock. 

Het paard dat de brand niet overleefde is de zevenjarige Chaccos Crack (Chacco’s Son x Lando) van Algotsson-Ostholt. De bij het Hannover goedgekeurde hengst liep in Sopot zijn eerste internationale wedstrijd. De tienjarige Arpertina (Arpeggio x Potsdam) liep zware brandwonden op en is in een dierenkliniek opgenomen.

Het is nog niet zeker wat de oorzaak van de brand is, maar het vermoeden bestaat dat het vuur is ontstaan vanwege een technisch defect. Volgens een bericht op tidningenridsport.se zou de eventingamazone na een tussenstop hebben opgemerkt dat er rook uit de wagen kwam.

Bron: St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook