Ga naar hoofdinhoud

Schippers en hulpdiensten redden veulen uit de Maas

Een veulen is uit de Maas bij Heijen gered na een grote reddingsactie, waarbij zowel de brandweer als de scheepvaart betrokken was. Er ging een zoekactie aan vooraf, nadat woensdagavond verschillende meldingen waren binnenkwamen over een paard in nood in de rivier. Het veulen maakt het naar omstandigheden goed.

Niet lang na de oproep ontdekte de bemanning het dier aan de oever van de Maas, spartelend in het water. ‘’De brandweer kon niet bij het paard komen vanwege dichte begroeiing, daardoor zagen zij het dier niet.’ De bemanning besloot om het schip langs de oever te leggen om zo het paard in te sluiten en de lampen op het dier te schijnen. Om zo verdere vluchtpogingen van het dier te verhinderen.” Het lukte ons om het paard klem te zetten bij een ondiep stuk waar het dier kon staan terwijl het op hulp wachtte’, aldus de schipper van de Espero.

Veulen maakt het naar omstandigheden goed

Met geduld en vastberadenheid slaagde de brandweer erin het paard naar de oever te brengen, waar het veilig was. De gehele operatie duurde ongeveer een half uur. Nadat het paard weer veilig aan de kant stond, vervolgde Espero haar weg naar Aaijen.

‘‘Gisteren heb ik de eigenaar van het paard nog aan de telefoon gehad. Volgens de eigenaar is het paard, dat nog een veulen is, door een nog onbekende oorzaak in paniek geraakt terwijl hij uit de stal werd gehaald. Het paard is weggerend en zwom over van de Brabantse kant naar de Limburgse kant van de Maas. De eigenaar van het veulen vertelde dat het ondanks een aantal kleine verwondingen goed gaat met het dier.”

Bron: schuttevaer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.