Ga naar hoofdinhoud

Spencer Wilton met gescheurde tussenwervelschijf in Australisch ziekenhuis

Spencer Wilton met Super Nova II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Een tripje naar Australië voor het geven van een clinic pakte niet zo goed uit voor Spencer Wilton. De Britse dressuurruiter had bij aankomst wat pijn aan zijn rug. De pijn verergerde binnen korte tijd zo erg dat Wilton hulp nodig had bij het aankleden. In het The Prince Charles Hospital in Sydney bleek dat een tussenwervelschijf in zijn onderrug gescheurd is.

“Het best mogelijke scenario is dat ze me met behulp van medicatie kunnen laten zitten en lopen, zodat ik naar huis kan vliegen. Worst case scenario is dat ze me hier moeten opereren voordat ik aan mijn reis terug naar Groot-Brittannië kan beginnen”, laat Wilton weten. “Ik voel me best een beetje verdrietig en moe.”

Tokio

Eerder liet Wilton al weten de Europese kampioenschappen dit jaar aan zich voorbij te laten gaan. Hij wil zich met Super Nova II (De Niro x Weltmeyer) richten op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Of Wilton’s lange termijn-planning in gevaar komt door de gescheurde tussenwervelschijf, is nog onduidelijk.

Bron: Spencer Wilton/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook