Ga naar hoofdinhoud

Tientallen dieren overleden bij grote stalbrand in Maassluis

Bij een stal van manege De Karperhoeve aan de Zuidbuurt in Maassluis is in de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart een zeer grote brand uitgebroken. De paarden konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Helaas konden niet alle dieren gered worden: bij de brand zijn tientallen schapen en lammeren om het leven gekomen.

De eigenaren merkten rond 02.30 uur rook op en belden de brandweer. Daarna wisten ze volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zelf de zes aanwezige paarden te redden. Tientallen schapen en lammeren konden niet meer op tijd weggehaald worden.

Paarden en schapen

De brand is op de zolder van de stal begonnen en vervolgens uitgebreid naar de rest van het gebouw. In de stal stonden ongeveer zes paarden en veertig schapen. De brandweer heeft groot ingezet op het behouden van de naastgelegen stallen en schuren.

Oorzaak onbekend

De eigenaren zijn door ambulancepersoneel onderzocht, omdat ze bij het redden van de dieren rook hadden ingeademd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bron: 112Maasmedia / AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.