Ga naar hoofdinhoud

Tristan Marchal breekt schouderblad maar krijgt alsnog EK-brons

Tristan Marchal met Sambucca. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Tristan Marchal is door de FEI de bronzen medaille toegekend van het Europees kampioenschap springen voor young riders afgelopen zomer in Fontainebleau. "Ik ben trots op de vierde plaats met medaille", vertelt Marchal die de komende tijd langs de kant staat. Hij brak door een val van een paard zijn schouderblad en moet daardoor het NK volgende maand in Mierlo missen.

De FEI heeft de gewijzigde medailleverdeling van het EK young riders bekend gemaakt. Harry Charles heeft zijn gouden medaille moeten inleveren nadat in het bloed van zijn paard Vivaldi du Dom (v. Casall Ask) ongeoorloofde middelen waren gevonden. Tristan Marchal was in de finale samen met Charles de enige foutloze combinatie en klom daarmee van de 22-ste naar de vierde plaats in het eindklassement.

In schoenen geschoven

Tristan Marchal, die op het EK een plek in de top 10 ambieerde, krijgt nu dus de bronzen medaille in zijn bezit. “Ik ben trots op de vierde plaats met medaille”, vertelt de ruiter. “Ik krijg hem misschien meer in mijn schoenen geschoven dan dat ik hem verdiend heb. Het is wel jammer dat het zo lang heeft geduurd voordat het officieel bekend werd, maar voor mij wel een hele mooie herinnering aan het EK.”

CT-scan

Op het Nederlands kampioenschap voor young riders ging Marchal vorig jaar twee dagen aan de leiding met zijn vos Sambucca (v. Sandro Boy). Dit jaar kan de ruiter geen gooi kunnen doen naar de titel. “Ik heb door een val van een paard mijn schouderblad gebroken. Donderdag gaan ze een CT-scan doen en dan zien ze hoe lang de blessure gaat duren.”

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.