Ga naar hoofdinhoud

Willem Joëzer de Jong: ‘Wat een verdriet en een groot gemis’

Willem Joëzer de Jong met Horses2fly Allure Pr. Foto: Petra Duindam

Vandaag beleefde Subtop-ruiter Willem Joëzer de Jong een ware nachtmerrie. Zijn  Zware Tour-paard Horses2fly Allure pr brak vandaag zijn kootbeen op tien plaatsen. "We hadden over drie weken eindelijk Grand Prix debuut gepland", schrijft de aangeslagen ruiter. 

“Mijn allerbeste vriend, mijn allereerste paard, zelf opgeleid van de B naar de Zware Tour(Intermediair 2). Niemand heeft er schuld aan, wat jou voor tragisch ongeval overkwam vanmiddag, je kootbeen in 10 stukjes en niet meer te herstellen. Verschrikkelijk einde aan een prachtige carrière”, vervolgt Willem Joëzer de Jong.

Carrière

Voordat de KWPN-ruin Allure op zijn pad kwam, reed De Jong op B-niveau met een Haflinger. In het zadel van de Sandreo-zoon ging dressuur carrière van De Jong in vogelvlucht. De combinatie reed zich in vijf jaar van de Lichte Tour.  “Ik heb geen bak geld en kon Allure voor een vriendenprijs kopen. Daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. Ik weet natuurlijk niet hoe Allure het ziet, maar het is mijn droom om met hem Grand Prix te rijden. Er zijn inmiddels idiote bedragen voor hem geboden maar ik verkoop hem niet. Hij is m’n eerste paard en heeft me alles gebracht”, aldus de ruiter veel les geeft en binnenkort parttime voor WB Stables in Warga gaat rijden. “Zo probeer ik aan de weg te timmeren”, liet de ambitieuze ruiter twee jaar geleden weten na een zege in de Lichte Tour.

Met Horses2fly Allure Pr maakte Willem Joëzer de Jong deel uit van het de eerste versie van Mei Grand Prix Nei Grand Prix. De combinatie deed toen mee bij de Junioren.  Daarna werd al snel de overstap gemaakt naar de Zware Tour en werden er mooi scores en overwinningen geboekt in de Intermediaire II.

Bron: Horses.nl/Facebook

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook