Ga naar hoofdinhoud

Onvergetelijke paardrijdtochten door de wereld heen

Ad
De 5 meest memorabele paardrijdtochten van de wereld

De 5 meest memorabele paardrijdtochten van de wereld

De 5 meest memorabele paardrijdtochten van de wereld

Paardrijden wordt door vele gezien als dé sport, waarbij de mens één is met de natuur. Al dient paardrijden niet alleen als sport maar ook als ontspanning. Het is een samenwerking van mens en dier gedurende de rit, zo ontstaat er een band die met weinig dieren geëvenaard kan worden. Om deze band te ervaren zijn er prachtige paardrijdtochten, waar jij met deze majestueuze dieren op avontuur kan gaan. Zo kan men te paard reizen door de prachtige landschappen van Italië, Frankrijk, Spanje, India of Argentinië.

Natuurlijk bieden er nog veel meer landen mooie routes, al is er in dit artikel gefocust op de hierboven weergegeven landen. Natuurlijk is de juiste uitrusting ontzettend belangrijk bij het maken van deze tochten. Voor de juiste voorbereiding is Minihorseshop.nl onmisbaar. Zij leveren kwalitatieve paardenspullen tegen scherpe prijzen. Lees hieronder over het 5-tal bijzondere tochten die onze aardbol te bieden heeft.

Trekken door de bergen van Argentinië

Argentinië biedt een ongelofelijk stuk land om te verkennen. Een bezoek brengen aan de lokale Gaucho’s. Deze nakomelingen van de Spanjaarden zijn te vinden ten zuiden van het Andesgebergte. Zo kan jij de cultuur ervaren van deze bevolkingsgroep maar ook het unieke landschap verkennen. Zo zullen er genoeg mogelijkheden zijn om vee te drijven samen met de lokalen. Dit is natuurlijk een prachtige ervaring voor jou en jouw partner.

Trekken door de bergen van Argentinië

De Italiaanse wijncultuur te paard ervaren

Het land kent sinds de romeinse tijd, al een opvallende cultuur en landschap. Zo is het land bezaaid met talloze wijnvelden, en religieuze gebouwen. Zo kent de noordelijke Italiaanse streek wat meer rijkdom, maar dit neemt niet weg dat Zuid Italië ook prachtig is. Zo kan je dus ook nooit in 1 trip heel Italië ervaren. Ideeën voor een paardrijdtocht zijn het verkennen van de wijnstreek van Toscane, of het de eeuwenoude cultuur van Florence.

De Italiaanse wijncultuur te paard ervaren

Bezoek de Loirevallei in Frankrijk

Ook Frankrijk kent een prachtig landschap. Het land is vrij groot en om een gedetailleerd beeld te krijgen van alle mogelijkheden, kan er een boekwerk geschreven worden aan leuke paardrijdtochten. Zo kent het land wilde oevers in het hart van Frankrijk, Cher. In dit gebied zijn meerdere kastelen te vinden die eeuwen teruggaan in de tijd, terug naar de middeleeuwen. Dit is natuurlijk enkel een voorbeeld. Ook de Pyreneeën bieden prachtige paardrijdtochten, die door een onvergetelijke omgeving gaan.

Omgeef jezelf in het prachtige landschap van Spanje

Voor de warmweer liefhebbers is Spanje een perfecte keuze. Door het klimaat kent dit land prachtige zomers. Zo kan men met heerlijke temperaturen door Andalusië trekken. In deze omgeving kan men alle vormen van de natuur terugvinden, van gebergte tot kustgebieden. Het gebied kent diverse maneges. De bewoners van Andalusië gaan ook al eeuwen goed samen met paarden, zo was deze bevolkingsgroep ontzettend dapper in oorlogen.

Ervaar de legendes van India

Het land beschikt over welbekende monumenten die al eeuwen teruggaan. Deze monumenten betekenen dan ook ontzettend veel voor bewoners. Naast de monumenten kent het land onvergetelijke omgevingen. India maakt het mogelijk om dagenlang rond te trekken op een paard. De juiste uitrusting is echter wel heel belangrijk voor het comfort van de ruiter. India kent namelijk verschillende soorten landschappen. Overnachtingen maken deze paardrijdtochten nog mooier en spannender.

Kwalitatieve paardenspullen voor een paardrijdtocht belangrijk

BR 4-EH Combo Outdoordeken 340 gram

Om een paardrijdtocht goed voor te bereiden is natuurlijk de juiste bestemming en route nodig, maar ook jijzelf en het paard moeten van de juiste spullen voorzien zijn.

Zo moeten er altijd kwalitatieve halsters, hoofdstellen, bitten en touwen aanwezig zijn, maar ook paardendekens zijn een belangrijk aspect. Voornamelijk in koude landen is het aan te raden om vroeg te beginnen met het op doen van een winterdeken voor paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.