Ga naar hoofdinhoud

Openbare inspraakronde voor maatlat duurzame paardenstallen

Stichting Milieukeur werkt aan een maatlat voor duurzame paardenstallen. Inmiddels zijn hiervoor conceptcriteria opgesteld. Die worden 14 juli tijdens een inspraakronde aan belangstellenden voorgelegd. Dat maakte Nieuwe Oogst vandaag bekend.

Voor dit keurmerk van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV), moet de bedrijfsmatige paardenhouderij voldoen aan criteria die voor het dierverblijf zijn opgesteld. De conceptcriteria voor paardenstallen bestaan uit keuzemaatregelen op de thema’s dierenwelzijn, diergezondheid, ammoniak, fijnstof, klimaat, brandveiligheid en bedrijf & omgeving. Per keuzemaatregel kunnen punten worden verdiend en per thema moet een minimaal aantal punten worden behaald.

Certificatieschema

De inbreng van deze openbare inspraakronde wordt meegewogen bij de vaststelling van het certificatieschema door het College van Deskundigen Dierlijk. Dit SMK College is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en besluitvorming van certificatieschema’s voor duurzamere producten en diensten in dierlijke sectoren.

Veehouderij

Voor onder andere de rundvee- en varkensstallen bestaat er al een Maatlat Duurzame Veehouderij. In deze maatlat staan richtlijnen opgenomen om de stallen diervriendelijker en minder milieubelastend te krijgen. Het doel is verduurzaming van de veehouderij. Veehouders die de stallen volgens de richtlijnen inrichten, kunnen als een soort van beloning gebruik maken van allerlei fiscale voordelen.

Bron: Nieuwe oogst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook