Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum gaat in tegenaanval en kondigt juridische stappen aan

Ludger Beerbaum heeft gereageerd op de gisteren op RTL (Duitsland) over hem uitgezonden reportage. De topruiter kiest daarbij de tegenaanval en kondigt juridische stappen aan: "De reportage van RTL Extra is aantoonbaar onjuist en in veel opzichten lasterlijk en smadend. Uiteraard gaan we daar juridische stappen tegen ondernemen. Het is onaanvaardbaar dat er geheime opnames zijn gemaakt op mijn privéterrein", aldus Beerbaum.

Dit zegt Beerbaum over de beschuldigingen jegens hemzelf en zijn team:

“Het welzijn van de paarden heeft voor mij en mijn team de hoogste prioriteit. Alleen een paard dat op de juiste manier wordt behandeld, professioneel wordt verzorgd en gevoed, getraind en ingezet, kan presteren in de sport. De paarden zijn ons kapitaal waar we dag in dag uit voor zorgen.”

“De scènes die in de reportage in de rijbaan worden getoond, hebben niets te maken met barreren. Het gaat om het toegestane ’toucheren’ dat wordt uitgevoerd door een ervaren, ervaren paardenspecialist. Het object waarmee getoucheerd wordt in de video, voldeed aan de eisen van de FN voor toegestane ​​toucheren: niet langer dan drie meter, maximaal twee kilogram in gewicht.

Niets wordt verborgen

“Ik run mijn stal als een open stal, waar dagelijks groepen bezoekers te gast zijn, klanten hun voer voor hun paarden ophalen en ook ‘stagiaires’ zijn welkom. We rijden altijd in het zicht. Er wordt niets verborgen of verboden gedaan.”

“Het feit dat het zogenaamd twee jaar durende ‘onderzoek’ slechts vier scènes kon onthullen die het toucheren van een paard laten zien, toont aan dat deze toegestane trainingsmethode slechts zeer zelden wordt gebruikt en geen deel uitmaakt van ons dagelijks werk.”

“De ‘vierkante palen’ die door de undercover RTL-medewerker in de schuur zijn gevonden, zijn houten palen die uitsluitend worden gebruikt voor de constructie en reparatie van onze weidehekken. De isolatoren voor het schrikdraad die aan de palen zijn bevestigd, zijn duidelijk zichtbaar in de film. De bewering dat deze worden gebruikt voor barreren, is dit onjuist.”

Balken met stekels

“Hetzelfde geldt voor de balken met de ‘stekels’ op zolder. Ik kan alleen maar zeggen dat deze elementen er al jaren zijn. Deze komen uit een aangekochte inventaris van hindernissen en liggen uitgesorteerd op zolder omdat ze niet gebruikt worden. Ze worden ook niet gebruikt bij het trainen met paarden. Over hoe een van deze onderdelen, gepolijst en schoon, tussen het hindernismateriaal dat we gebruiken komt, kan ik alleen maar speculeren. Voor mij ligt het voor de hand dat een van deze palen daar expliciet is geplaatst voor de bijdrage. Hier gaan we nader onderzoek naar doen.”

Ongeloorloofde medicatie

Ik wil bovendien rechtzetten:

“Het inleveren van de Olympische gouden medaille van 2004 was niet gebaseerd op doping, maar op medicatie die destijds verboden was. Het hindernismateriaal in de rijbaan dat de ‘plaat om je achter te verstoppen’ wordt genoemd, is een volkomen normale staander die dagelijks wordt gebruikt. Dit is ook een indicatie dat de reportage onvoldoende expertise heeft.”

2 reacties op “Beerbaum gaat in tegenaanval en kondigt juridische stappen aan

  • Angelique

    Wanneer is dit uitgezonden en hoe heet het?
    Ben wel benieuwd geraakt naar alles

  • Mijn Opa ( boer ) had ook paarden waar ik veel op reed. BIj deze paarden heb ik nooit er één hoeven te slaan. Ook niet bij het springen en ook nooit een zweep nodig gehad. Bij mij valt het gebeurende ( barreren ) op de video dus ook onder dierenmishandeling. Voor mij is Ludger Beerbaum dus een dierenbeul !!!

    Mein Großvater (Bauer) hatte auch Pferde, auf denen ich viel geritten bin. Ich musste noch nie eines dieser Pferde schlagen. Auch nicht beim Springen und brauchte nie eine Peitsche. Für mich fällt die Veranstaltung (Sperre) auf dem Video auch unter Tierquälerei. Also für mich ist Ludger Beerbaum ein Tierhenker !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook