Ga naar hoofdinhoud

Drachtige Totilas-dochter Marywood Tarpania vermist: vrees voor verdrinking

Marywood Tarpania (v. Totilas) Foto: Tarpania Stable

Ab en Annet de Lange, die in Swifterbant Tarpania Stable runnen, zijn de Totilas-dochter Marywood Tarpania (uit de bekende merrie Hollywood Tarpania v. Fürst Romancier) kwijt. De vijfjarige merrie brak in de nacht van dinsdag op woensdag met verschillende andere paarden los, maar in tegenstelling tot de andere paarden is de drachtige merrie nog niet teruggevonden.

In totaal braken woensdagmorgen om 03.00 uur zeven paarden van Tarpania Stable uit. Zes paarden werden op diezelfde dag teruggevonden in een weiland in de buurt, maar Marywood Tarpania is nog altijd vermist. Er is met onder meer een drone gezocht naar de merrie, maar dat heeft niets opgeleverd. Er wordt gevreesd dat de merrie verdronken is.

3 reacties op “Drachtige Totilas-dochter Marywood Tarpania vermist: vrees voor verdrinking

 • Astrid meijer

  Kan het zijn dat het mogelijk diefstal is van de merrie en het ontsnappen in scène is gezet van de andere paarden?

 • johan

  Astrid ik vindt jou opmerking nog niet zo raar Als het paard van een chip is voorzien , moet het niet moeilijk zijn hem op te sporen .Als er een veulentje wordt geboren die wordt gechipt valt de eventuele ontvreemder door de mand , dus direct melden bij het KWPN afd registratie , als vermist .bij doorverkoping kunnen de daders worden opgespoord , bij verdrinking houdt alles op. Nog 1 opmerking mocht het paard de grens al over zijn melden bij de buitenlandse stamboeken . Echter ik hoop dat hij zo spoedig mogelijk bij de rechtmatige eigenaar terug komt !!! Tip zet bij het niet terug vinden het chipnummer in alle beschikbare paarden media !!!

 • Lilian

  Heel vreemd dit, zou het paard niet gestolen zijn???
  Is toch raar dat de andere paarden wel terug zijn gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook