Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar loslopend paard na 4 dagen nog niet gevonden

Vrijdag 27 december werd in Aardenburg - zeeland - een loslopend zwart paard gesignaleerd. Sindsdien zijn de lokale autoriteiten in Zeeuws-Vlaanderen druk op zoek naar de eigenaar van het paard. Een oproep van de wijkagent werd veel gedeeld, maar leverde tot op heden geen resultaat op.  Het paard staat inmiddels internationaal ‘gesignaleerd'.

Het dier is niet gechipt. Dat maakt de zoektocht naar de eigenaar lastig. Inmiddels is daarom ook in België een bericht over het gevonden paard verspreid. Dat heeft tot op heden evenmin iets opgeleverd. Het paard werd aan de Hogeweg bij Aardenburg door de politie opgevangen. Het dier kwam uit de richting van Heille en staat nu op een manege gestald, een dierenarts heeft intussen de benen van het dier verzorgd.

Gemeente verantwoordelijk

De gemeente Sluis is verantwoordelijk voor het welzijn van het paard zolang de eigenaar zich niet meldt. Burgemeester Marga Vermue verbaast zich erover dat niemand tot nu toe contact heeft opgenomen. “Vreemd, zo’n paard mis je toch”, vertelt ze aan het AD.nl.

Eerder al pauwen

Eerder dit jaar werd Sluis geconfronteerd met twee pauwen die opeens in het dorp Breskens opdoken. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld, waarna een liefhebber zich erover heeft ontfermd na een oproep van de gemeente. “Onlangs pauwen en nu een paard”, legt burgemeester Vermue een link tussen beide gevallen. “Straks hebben we nog een hele dierentuin.”

Bekijk hier foto’s van het paard.

De wijkagent heeft een aantal Twitterberichten geplaatst over het paard:

Bron: HLN/Twitter wijkagent Henk

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Eigenaar loslopend paard na 4 dagen nog niet gevonden

  • Carien

    Kan het niet geloven dat mensen zo met hun dier omgaan, er zijn genoeg mensen die met alle liefde en tijd een paard zouden willen. Wat ontzettend jammer wat een mooi paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook