Ga naar hoofdinhoud

FIOD doet inval bij Leon Thijssen

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft woensdag bij doorzoekingen in twee woningen van voormalig topruiter Leon Thijssen in Sevenum de boekhouding in beslag genomen. Dat heeft de 52-jarige eigenaar van stal Thijssen donderdag bevestigd, aldus De Limburger.

Woordvoerder Marieke van der Molen van het Functioneel Parket, dat de FIOD aanstuurt, wilde donderdag alleen kwijt dat rechercheurs op meerdere locaties van een bedrijf in Horst aan de Maas papieren in beslag hebben genomen. De actie zou onderdeel zijn van een lopend onderzoek.

Niet onder de indruk

Van dat laatste is Thijssen ook overtuigd. “Deze actie richt zich niet specifiek op mijn bedrijf. De belastingdienst valt al jaren binnen bij grote paardenfokkerijen in Nederland. Nu was ik blijkbaar aan de beurt. Ik heb vanaf 2016 ook al de administratie moeten afstaan. Nu wilden ze de recente boekhouding hebben. Het klink allemaal heel spannend, maar ik ben hier niet van onder de indruk”, zegt Thijssen.

Onder vergrootglas

De laatste tijd liggen stallen in Nederland regelmatig onder het vergrootglas van de fiscus. Omdat de waarde van toppaarden lastig is vast te stellen, zou de handel zich prima lenen voor witwaspraktijken. In een enkel geval heeft dit al tot strafrechtelijke onderzoeken geleid, onder andere tegen een Spaanse paardenhandelaar uit Valkenswaard, een zakenrelatie van Thijssen. Daar is het vermoeden dat zware criminelen hun zwart geld via de paardenhandel witten.

Bron: De Limbuger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook