Ga naar hoofdinhoud

Jonge paarden van Vincourt dood of ziek door slechte zorg opfokbedrijf

Annemiek Vincourt, rechts. Foto: Jacqelien van Tartwijk

Twee weken geleden bracht het Dagblad van het Noorden het verhaal van Annemieke en Jeffrey Vincourt van Stal Krom: zij zijn geschokt over de slechte zorg van een opfokbedrijf in Nes waar hun jonge paarden stonden. Eén veulen overleed, één paard is vermist en vier paarden zijn ziek. Vanavond besteedt ook SBS Hart van Nederland aandacht aan de kwestie.

In het Dagblad van het Noorden laat Annemieke Vincourt optekenen dat de jonge paarden ziek zijn geworden of overleden door een besmetting met bloedwormen. “De dieren moeten ontzettend hebben geleden, ze zijn van binnen opgegeten door de wormen. De paarden hebben nooit een ontwormingskuur gehad. Heel erg. Je gaat ervan uit dat je dieren goed verzorgd worden en dan gebeurt dit.”

Vincourt laat het er niet bij zitten en heeft een advocaat in de arm genomen, Stephan Wensing heeft het bedrijf aansprakelijk gesteld voor de schade die door Vincourt wordt geschat op 90.000 euro. Ook heeft hij namens Vincourt aangifte gedaan.

De eigenaar van het opfokbedrijf onthoudt zich van commentaar in het Dagblad van het Noorden.

Lees het hele artikel hier

Bekijk hier de uitzending van Hart van Nederland

Bron: DvhN

2 reacties op “Jonge paarden van Vincourt dood of ziek door slechte zorg opfokbedrijf

  • Ik wil toch even reageren wij hebben er twee paarden in de opvok staan en hebben deze ervaring niet we hebben steeds contact over onze paarden dit jaar hebben ze last van bloedwormen dat gaat overal rond. Moet deze man nu al publiekelijk ter schande worden gebracht ik word hier misselijk van.

  • Gretha

    Er zijn helaas meer slechte opfokbedrijven dan goeie, ik weet het uit eigen ervaring! Ook allemaal in Friesland…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.