Ga naar hoofdinhoud

Ludieke actie: Frank Hosmar woont nu in ‘Hosmarville’

Frank Hosmar met Alphaville. Foto: FEI/Lizz Gregg

Het was een wel heel bijzondere verrassing voor Frank Hosmar die op de Paralympische Spelen in Tokio met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) twee zilveren en een bronzen plak won. Daarmee komt hij op acht paralympische medailles in totaal. Hosmar is vereerd met naar hem verwijzende plaatsnaamborden. Dus woont Hosmar voorlopig in ‘Hosmarville’.

Zelfs de burgemeester en de wethouder van de gemeente Hellendoorn kreeg hij dinsdag nog even op bezoek vanwege zijn prestaties in Tokio. Ze zouden een cadeau meenemen, dus toen Hosmar eerder op de dag op zijn telefoon foto’s zag van de bijzondere borden, dacht hij dat de gemeente dat bedoelde.

Dit went nooit

Niet dus. “Ze zeiden: hadden wij dat maar bedacht. Ze vonden het prachtig. Er is vanuit de gemeente zelfs opdracht gegeven om de borden voorlopig te laten hangen. Voor mijn part laten ze deze een jaar hangen. Dit went nooit. Ik ben echt mega trots”, glunderde Frank Hosmar.

Honderden reacties

Hosmar ontving honderden reacties op de actie, ook van mensen van wie hij het niet zo snel verwachtte. “Dat zijn mensen die normaal alleen mijn wedstrijden bekijken, maar eigenlijk nooit iets van zich laten horen. Het maakt toch meer los dan dat je door hebt. Al die steun is prachtig.”

Parijs 2024

Het beslissende zetje om door te gaan tot de Spelen in Parijs in 2024 wil Hosmar het niet noemen. “Maar het is wel een hele leuke opsteker.” De ruiter zou eigenlijk stoppen na Tokio. Hij miste het rijden in aanloop naar de Spelen dusdanig dat hij daar inmiddels stevig aan twijfelt. Door corona waren er amper wedstrijden. De bondscoach vroeg hem ook al het stoppen te heroverwegen. Een definitief ja of nee heeft hij nog niet uitgesproken.

Diverse drijfveren

Hosmar heeft wel diverse drijfveren. Zijn op leeftijd rakende toppaard Alphaville kan nog even mee en hij heeft ook al een opvolger voor dat kampioenspaard klaar staan. Zijn twee zoons, Tijmen (13) en Jasper (10), zijn ook een grote stimulans. Zij hadden hun vader voor het eerst in actie moeten zien op deze Spelen, maar dat ging vanwege de pandemie niet door. Dat ook een gouden plak nog ontbreekt, maakt dat het verhaal nog niet rond is.

Bron: Stentor

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook