Ga naar hoofdinhoud

Massener Heide te koop en Wiese in de problemen

Reitsportzentrum Massener Heide

Het leek allemaal niet op te kunnen bij het in 2005 opgerichte paardensportcentrum Massener Heide van Thomas en Irene Wiese. Er werd een megapaardensportcentrum uit de grond gestampt en hengsten werden op keuringen voor megaprijzen aangeschaft. Nu, bijna 15 jaar later, staat het paardensportbedrijf in Unna te koop en wordt Wiese ervan verdacht dat hij geld heeft verduisterd. 

39 miljoen euro werd er volgens de krant Hellwegener Anzeiger geïnvesteerd in het megapaardensportcentrum, dat onder andere 160 boxen telt, zeven rij- en longeerhallen en een groot restaurant en hotel. Waar dat geld precies vandaan kwam, dat wordt nu onderzocht door justitie in Duitsland.

Aluwerke

Eigenaar Thomas Wiese, die rijk werd met zijn bedrijf Aluwerke, wordt er van verdacht dat hij geld uit die firma heeft weggesluisd nadat hij het bedrijf in 2017 voor 99 procent aan Chinezen verkocht. Hij bleef nog wel bestuursvoorzitter en huurde namens Aluwerke onder andere één van zijn andere BV’s (W.B. Metallbau) in voor 3,5 miljoen euro zonder dat daarvoor werk werd geleverd, volgens de Hellwegener Anzeiger. Volgens die krant werden er ook op kosten van de firma ‘supersportwagens’ aangeschaft.

Bron: Hellwegener Anzeiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook