Ga naar hoofdinhoud

Niet één maar drie paarden mishandeld met ploertendoder: ‘Dit is onacceptabel’

Politiepaarden in actie bij demonstratie Nederland in Verzet

Volgens eerdere berichten werd bij de verboden demonstratie van afgelopen weekend op het Museumplein in Amsterdam één politiepaard aangevallen met een ploertendoder. Na verder onderzoek blijkt het om drie paarden te gaan. Burgemeester Femke Halsema vindt het geweld onacceptabel: "Het geweld tegen de dieren heeft mij heel erg geschokt."

Uit beelden en verklaringen van de politie blijkt dat politiepaard Gortnalee Hilfiger het zwaarst mishandeld is. Dat dier, een Iers paard, blijkt vier keer met een ploertendoder op het hoofd geslagen. “Hij is acht jaar oud en anderhalf jaar in dienst. Het was zijn eerste inzet”, vertelt Halsema. Ook paarden Gijs en Amadeus kregen met een ploertendoder een klap op het hoofd. “Zij worden de komende tijd extra in de gaten gehouden.”

Bron: Telegraaf

3 reacties op “Niet één maar drie paarden mishandeld met ploertendoder: ‘Dit is onacceptabel’

  • Peet

    De demonstrant staat op beeld.Oppakken en even een paar klappen geven met zijn eigen ploertendoder. Echt kansloos zo’n persoon.waarschijnlijk slechte jeugd gehad geen kans op een baan dus dan maar paarden gaan slaan. Niets met een demonstratie te maken dit. Helemaal niets.

  • Meta

    Soms schaam ik me …een mens te zijn !

  • Evelien

    Ik vraag me af hoe het met het paard gaat? Daar wordt niets over bericht. En inderdaad: sla die ploert maar in de boeien en afvoeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook