Ga naar hoofdinhoud

Paard overleden na ruzie met natuurwerker

In het Belgische Opglabbeek is een ruzie over paardrijden in een natuurgebied totaal uit de hand gelopen. Een paard werd aangereden door een tractor, brak een been en moest ingeslapen worden. Er loopt een onderzoek.

Een ruiter en een vriendin maakten rit, toen ze terechtkwamen in een gebied waar paardrijden verboden is. Vervolgens kwamen ze een medewerker van Natuurpunt tegen. Natuurpunt is een vereniging voor natuurbehoud, die in Vlaanderen en Brussel actief is.

Ruzie

Er ontstond een woordenwisseling en een schermutseling tussen ruiter en medewerker. Daarna reed de ruiter weg. De medewerker van Natuurpunt zette met een tractor de achtervolging in en raakte het paard aan de achterkant. Het dier brak daarbij een been. Een dierenarts moest het paard ter plekke uit zijn lijden te verlossen, schrijft Het Belang van Limburg.

Verhoor

Volgens Natuurpunt gebeurde de aanrijding niet opzettelijk. De ruiter denkt daar anders over. De politie nam beiden mee voor verhoor. De zaak wordt verder onderzocht.

Bron: Redactie 24 BE / Horses.nl

19 reacties op “Paard overleden na ruzie met natuurwerker

 • Nicole Peters

  Degene die met een auto achterop een andere auto rijdt is ook verantwoordelijk voor de schade. Ook al deed hij dat niet opzettelijk. Te weinig afstand gehouden. Dus schade vergoeden uit eigen zak. Niet door Natuurbehoud. Wat een maflees op die tractor!! En waar kun je tegenwoordig nog veilig paardrijden zonder een groep wandelaars of mountainbikers op het ruiterpad tegen te komen???

 • Ontslag voor natuurmedewerker eruit dat stuk tuig per direct

 • M

  Hoe kan zoiemand natuurwerker zijn??? Wat een dierenbeul!

 • Chantal

  Wat verschrikkelijk. Ontslag die man. Hoe haal je het in je hoofd. Je houd zowiezo afstand van mens en dier in een voertuig zo groot. Sterkte voor de meisjes. Heb zelf een paard, weet niet wat ik zou doen als ze dit mijn paard aandeden

 • ullyses01

  Je kunt dit ook op een normale manier oplossen met een waarschuwing nu is weer een onschuldig dier de dupe diep triest

 • Marij

  Jammer dat het paard slachtoffer werd van een ruzie tussen 2 mensen…

 • Lony Huige

  Wat een enorme domme manier om je gelijk te willen halen,ruiters zijn niet degene die verstoren, mountainbikers,wielrenners,en gezinnen met kinderen die troep achterlaten daar zou men wat meer aan kunnen doen,en deze meens is niet geschikt om met mensen om te gaan,arme dame en arm paard zo onnodig vreselijk

 • L de jong

  Echt vreselijk dit ,waar gaat de wereld heen, dit kan echt niet straffen die man, heel veel sterkte voor de eigenaar van het arme paard, vreselijk

 • Atletica

  Een dusdanige achterlijke actie hoort niet bij een natuurwerker!!!!
  Echt vreselijk dat het paard de dupe is geworden. Onbegrijpelijk!!!!

 • HD.

  HD
  Veel paardeneigenaren zijn van mening ( vooral in Natuurgebieden ) dat de Wet niet voor hun geld en gaan hun eigen gang…….oorzaak en gevolg…..en dus eigen schuld als zij hun recht Nemen!!

 • Gdew

  Ontslaan! Dit soort mensen hebben zichzelf niet onder controle en horen dus niet een controlerende taak te hebben.

 • Vervoort wim

  Natuurwerkers noemt men zich dan , arrogante natuurverkrachters zijn het die geen pottenkijkers meer dulden in ‘hun’ (verkregen door ons belastinggeld ) gebieden

 • Deraedt Martin

  Opnieuw hoogst waarschijnlijk een gefrustreerde”groene” zeker?

 • Petra.

  Verschrikkelijk zeg. Buiten het feit om dat ruiters amper nog plek hebben om legaal te rijden, snap ik die felle tegenstanders van de ruiters/ paard niet. In de aanval met een tractor en dat kan wel. Wat gaat er om in die man (ga ik vanuit) zijn hoofd? Hopelijk wordt het tot de bodem uitgezocht en is de straf passend!,

 • a udw

  Natuurmedewerkers stellen zich meer en meer op als arrogante verdedigers van hun eigen,met belastinggeld betaalde,speeltuin.Ze willen zoveel mogelijk toegang verbieden terwijl ze zelf met hun terreinwagens rondkarren.

 • Kornelis schaafsma

  Niet alleen het paard had een spuitje moeten krijgen! Alsof een dier de natuur zou verstoren…

 • Solarman

  Neem der nog bij dat je juist niet meer dan natuurlijk kunt doen door met paarden in natuurgebieden te wandelen, dit verstoord in nix de natuur, is zelfs te paard dat je reeën kunt waarnemen of ander wild daar ze niet shrikken van paarden…waarom dan verbieden…

 • Marin

  Schrik me dood! Misschien moeten ze die wielrenners eens wat vertellen! Ze verstoren en de natuur en komen ip de ruiterpaden! Echt jezus!

 • huyghe marc

  als ik zo n dingen lees komen mn haren recht .natuurgebied aangekocht met subsidie 75% van de staat(jij en ik) waar sommige steden of gemeentes (jij en ik) de rest bijleggen . landbouwgrond waar de boer zijn klein boterhammetje kon op verdienen ( kijk maar naar verschil prijs boer vb varken 1kg 1eur vlees winkelprijs) als je dan als ruiter door de arrogantie van zo n natuurbehouder op zo n manier wordt behandeld waarbij verbaal en fysiek geweld gehanteerd wordt terwijl je eigenlijk evenveel recht hebt om daar te zijn en zeker met een paard dat zijn nl de meest geschikte plaatsen.een werkstraf vb 100u bomen knotten zou gepast zijn met opbrengst controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook