Ga naar hoofdinhoud

‘Schokkend paardensport-item’ van RTL Duitsland gaat over bizarre methode longeren

Foto: screenshot RTL

Het Duitse actualiteitenprogramma RTL Extra kondigde vorige week een 'schokkend paardensport-item' aan. Inmiddels heeft RTL één en ander gedeeld over de uitzending. Het gaat om opnamen van het longeren van een paard waarbij het bit is vastgebonden aan de staart en het paard zeer diep is ingesteld.

De opnamen werden de redactie van RTL Extra toegespeeld door een paardeneigenaresse, die haar paard op de dressuurstal waar dit gebeurde liet trainen. RTL Extra spreekt ook met een voormalige medewerker van de dressuurstal die meldt dat deze ‘methode’ van longeren regelmatig werd toegepast.

Beelden die eerder zijn rondgegaan

De beelden van deze manier van longeren gingen al eerder rond op social media. De Duitse website ReiterRevue maakte een uitgebreid artikel over de RTL-uitzending en de achtergrond van deze beelden.

Klik hier voor de aankondiging van de uitzending

Klik hier om de uitzending terug te kijken

Bron: RTL Duitsland

4 reacties op “‘Schokkend paardensport-item’ van RTL Duitsland gaat over bizarre methode longeren

 • Esther

  Maar je bent toch ook van de pot gerukt als je je paard zo longeert?! Het zou niet nodig moeten zijn om hier een item over te maken, omdat ieder normaal denkend (paarden)mens dit niet zou doen. Maar het gebeurt dus wel en blijkbaar is die persoon dan dus niet weldenkend. Als sector moeten we er wat aan (gaan) doen en snel ook. Dit kan niet, heeft nooit gekund en mag niet het beeld worden/zijn wat de buitenstaander voorgeschoteld krijgt.

 • Engelberg

  waarom krijgt iedere gek tegenwoordig een podium? Die eigenaresse moet gewoon ingrijpen, wat heeft het in hemelsnaam voor meerwaarde om dit aan RTL door te geven? Elke idioot moet aangesproken worden en de kans ontnomen om op dergelijke manier met een paard te werken, maar daar heb je geen RTL voor nodig. Als dit blijkbaar usance is op deze “dressuurstal” dan zijn alle eigenaren daar ook niet goed bij hun hoofd dat ze dit accepteren. Je paard daar weghalen en je centen uitgeven aan iemand die dat wel waard is.
  RTL zou ook wijzer moeten zijn om een dergelijke uitwas zoveel aandacht te geven, tenzij het hen gewoon gaat om alles wat debiel is uit te zenden (en daar lijkt het bij RTL verrassend vaak op)

 • Annemarie

  Ongelooflijk walgelijk! Hoe kan iemand dit zelfs maar bedenken. Arm paard.

 • Karin

  Dit is simpelweg dierenmishandeling. Aangifte doen bij de politie is de juiste weg. Dit in de media brengen is mijns inziens niet de oplossing. Het enige wat je hiermee bereikt is de anti-paardenlobby in de kijker speler en verder lost het weinig op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.