Ga naar hoofdinhoud

Spaanse Rijschool opzoek naar nieuwe directeur

Sonja Klima werd ruim drie jaar geleden benoemd tot directrice van de Spaanse Rijschool in Wenen. Destijds was er veel ophef rondom de aanstelling van Klima. Veel vonden haar niet geschikt om de leiding te krijgen en de Rijschool zelf tekende officieel protest aan tegen haar aanstelling. Gezien haar goede connecties kreeg Klima de baan toch maar nu komt er een einde aan haar periode in Wenen. Klima's contract loopt af in november en wordt niet verlengd.

Sonja Klima werd in januari 2019 benoemd tot directrice van de Spaanse Rijsschool. De ex-vrouw van voormalig Bondskanselier  Viktor Klima werd door velen binnen de Rijschool als onbekwaam geacht voor de functie. Er kwam een officieel protest tegen haar aanstelling maar haar connecties waren belangrijker dan de mening van de commissie van de Spaanse Rijschool. De Rijschool zelf schoof destijds Herwig Radnetter naar voren om de leiding over te nemen. Omdat de overheid uiteindelijk de laatste stem heeft was het alsnog Sonja Klima die de hoogste zetel mocht beklimmen.

‘Opengestelde’ vacature

Nu is bekend geworden dat haar contract, wat in november 2022 afloopt, naar alle waarschijnlijkheid niet verlengd wordt. Er werd zelf gesuggereerd dat de ‘vacature’ publiekelijk open gesteld zou worden. Wat publiekelijk betekend is nog niet duidelijk want tot nu toe is geen spoor van de vacature. Duidelijk is wel dat Sonja Klima na ruim drie jaar het stokje moet overdragen.

Bron: st-george

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.