Ga naar hoofdinhoud

Stephan Conter is woest en schrijft open brief aan FEI

Stephan Conter, directeur van Stephex Group, heeft zich in een open brief kritisch uitgelaten over de FEI. "Naar mijn mening is de FEI een dictatoriale, antidemocratische en vrijheidsberovende federatie die schadelijk is voor de hippische gemeenschap en de ontwikkeling van onze sport. Tot mijn ontzetting kenmerkt deze organisatie zich door een totaal gebrek aan begrip. De huidige stand van zaken vraagt ​​om een ​​reactie", begint Conter zijn brief.

“Ik denk dat het mijn plicht is om als grote speler in de springwereld mijn stem te verheffen en daarom heb ik de FEI met een open brief geconfronteerd”, motiveert Conter die zich niet kan vinden in het nieuwe entry system voor twee- en driesterren concoursen.

Petitie

Conter is een petitie gestart en roept ruiters, trainers, organisatoren en sponsors op om die te tekenen.

Lees hier de brief

Bron: Stephan Conter

3 reacties op “Stephan Conter is woest en schrijft open brief aan FEI

 • marcel dufour

  Ik ben het geheel eens met de FEI en geheel oneens met Conter.
  Wat Conter voor ogen heeft is een circuit waar je vooral alleen aan mee kunt doen als je de organisatie een flinke kluif geld hebt toegespeeld.
  Conter kan dat noemen zoals hij wil, het is en blijft smeergeld.

  Stel je eens voor dat een vader van een voetballer uit het tweede elftal de club wat geld geeft zodat zijn zoon in het eerste mee kan doen.
  De wereld zou op zijn kop staan, en dat is dus precies wat Conter voor ogen heeft.

  Heel goed dat de FEI hier paal en perk aan stelt want dat zogenaamde “tafeltjes kopen” is mij al een doorn in het oog van toen ik zelf nog een jonge ruiter was.

  Het is de rot aan de wortel van eerlijke sport die voor iedereen gelijk is.

 • hilbert lemstra

  Geld regeert en zonder geld geen concoursen. Helaas maar onvermijdelijk.

 • Benjamin

  Ik ben het toch eens met de heer Dufour, het valt me op dat deze man een redelijk heldere kijk op de dingen en in het bijzonder de sport en paardenwereld(die hij ongetwijfeld écht kent) heeft.

  Als je graag grote concoursen organiseert moet je daar maar zelf voor sponsoren uit glorieusiteit, of bedrijven vinden die sponsoren om belangstelling te krijgen… het kan niet zijn dat een ruiter niet op basis van kwaliteit maar op basis van financiële mogendheid al dan niet zich mag proberen bewijzen.

  Het gewone deelnemings-bedrag voor fei wedstrijden is op zich gewoon al belachelijk hoog voor gewoon normaal denkende en werkende mensen, zeker in relatie tot de effectieve prijzengelden van de meeste proeven die lopen op zo’n concoursjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook