Ga naar hoofdinhoud

Trektocht blinde amazone verfilmd in Anna’s Tocht

Anna Kruithof Foto privé bezit

Samen met haar paard Larousch heeft Anna Kruitshof zichzelf de uitdaging gesteld om een trektocht door Noord Nederland te maken. Op basis van haar GPS heeft zij een route uitgestippeld door de natuurgebieden van Drenthe en Friesland.

De documentaire volgt Anna tijdens haar voorbereidingen en de 150-kilometer durende tocht. Hoewel de fanatieke amazone zich al maanden op de reis voorbereidt, blijken sommige elementen tijdens haar trektocht te ambitieus. Anna’s tocht maakt duidelijk dat de ambitieuze Anna niet alles kan in de wereld van de zienden en dat haar beperking haar soms afhankelijk maakt van anderen. De documentaire laat zien hoe een blinde jonge vrouw haar eigen weg vindt tijdens een vijfdaagse solo-trektocht en hoe ze omgaat met de fysieke obstakels die ze op haar pad tegenkomt.

Bijzondere soundtrack 

Wat het extra bijzonder maakt, is dat tijdens het maken van de film speciale aandacht is besteed aan een niet-ziend publiek. De film heeft een soundtrack die luistert als een podcast en maakt Anna’s Tour tot een volledig filmische ervaring voor zowel ziende als niet-ziende mensen. De documentaire ging in première tijdens het Sportfilmfestival in Rotterdam, en wordt op 1 januari a.s. uitgezonden op RTV Drenthe.

Bron: Mirakelfilm

Bekijk onderstaand de trailer.

Eén reactie op “Trektocht blinde amazone verfilmd in Anna’s Tocht

 • Judith Prins

  Super Anna,
  We kennen elkaar nog van de lagere school. Je zat bij mij in de klas op de Beets.
  We kwamen elkaar af en toe tegen als.je met je hond naar de.bus liep . Dan vertelde je over.je ” paardenstudie” en nog veel meer.
  Jou ben ik nooit vergeten: je optimisme, je doorzettingsvermogen en toekomstdromen.
  En nu als Remy door de natuur met je paard (en hond?). Kanjer!
  Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook