Ga naar hoofdinhoud

Valkenswaardse ‘paardenboulevard’ krijgt er weer een steenrijke buitenlander bij

Foto Lonneke Ruesink

Valkenswaard krijgt er weer een vijfsterren paardenpaleis bij op de ‘boulevard’, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Spaanse springruiter Lopez de la Osa Escribano heeft een voormalig varkensbedrijf aan de Grensweg gekocht, net achter de Maastrichterweg, ofwel de ‘paardenboulevard’. Het bedrijf ligt op steenworp afstand van de Tops International Arena.

In het plan dat bij de gemeente is neergelegd, zijn onder meer een luxueuze rijhal, ontvangsthal en bedrijfswoning opgenomen, naast stallen voor 44 paarden en twee studioappartementen voor werknemers. Ook wil de ondernemer er twee riante gastenverblijven laten bouwen om buitenlandse klanten te laten verblijven als zij een paard komen kopen. Ook een galoppeerbaan zal niet ontbreken.

Doorgroei paardenboulevard

In de slipstream van oud-olympisch springruiter Jan Tops vestigden zich in Valkenswaard de afgelopen jaren onder meer Australisch menner en meervoudig wereldkampioen Boyd Exell en multimiljardair Athina Onassis. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om Valkenswaard de ‘paardenhoofdstad van de Benelux’ te maken.

 

Bron: Eindhovens Dagblad / Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook