Ga naar hoofdinhoud

Veulen in Brabant gegrepen door wolf en grotendeels opgegeten

Onlangs werd in Brabant een groep jaarlingen achterna gezeten door een wolf maar die paarden kwamen er toen redelijk ongedeerd vanaf. Afgelopen nacht had een veulentje in Brabant een stuk minder geluk. Het Shetland-veulen werd gegrepen door een wolf en grotendeels opgegeten. Slechts één beentje werd teruggevonden.

“Machteloos staan we toe te kijken hoe de wolven in Nederland te keer gaan zonder ook maar ergens gehoord te worden. Vannacht is ons veulentje Olav ‘vermoord’ en opgevreten”, meldt fokker Jowan van Oosterhout op Facebook. De schokkende beelden die hij plaatste zijn inmiddels massaal gedeeld.

Bron: Horses.nl/FB

14 reacties op “Veulen in Brabant gegrepen door wolf en grotendeels opgegeten

 • peet

  Wolf vangen en in de oostvaardersplassen loslaten. 2 vliegen in 1 klap.

  dat dier hoort hier niet los te lopen.

 • jan jonas

  Alle fokkers in Nederland moeten zich zorgen maken voor deze ontwikkeling. Je veulens vrij in de wei laten geeft veel risico. Wolven laten zich niet afschrikken voor een net met stroom. Ze lopen er om heen en zwemmen de sloot over. Twee eeuwen geleden hebben wij mensen altijd wolven bestreden. Nu mogen wolven weer in Nederland terug komen en worden door bepaalde mensen met applaus binnen gelaten. Gevolgen zien nu. Nederland is voor deze dieren een lopend buffet geworden. De missinschatting (geen kennis van de natuur) komt de fokker duur te staan omdat de wolf beschermt is. Totdat de wolf zo brutaal wordt en kinderen aanvalt, zoals dat nu in oost Europa regelmatig gebeurt. Het is een kwestie van tijd tot dat gaat gebeuren. Als de schroom bij de wolf weg valt valt hij ook mensen aan. Een wolf is een roedel dier, als één aanvalt komen de anderen ook.

 • Inge

  Is al bekend dan dat het een wolf betrof. Ik lees dat Bij12 van niets weet dus dna is niet afgenomen. Dus dit zo neerpennen lijkt mij dan ook erg voorbarig.

 • José

  Ik ben het eens met Inge. Ook honden nemen soms schapen en veulens te grazen.
  Door dieren onbeschermd buiten te laten ’s nachts, maak je het wolven wel erg makkelijk. Een wolf kiest gewoon de makkelijkste prooi. Zo kunnen ze zich succesvol voortplanten en vergroten eigenaars hun eigen probleem.
  Net zoals eigenaren hun kippen en konijnen beschermen tegen vossen, zouden de eigenaren van schapen en veulens ook moeten zorgen dat hun dieren veilig staan. En inderdaad een sloot is niet voldoende. Schrikdraad op de juiste hoogte rondom en ’s avonds naar binnen halen, dat is wel het minste. Dan gaat hij op zoek naar een makkelijker prooi.
  De wolf is er. Uitroeien is geen optie.

 • jeanette

  @ Inge: nee het was vast de kat van de overburen………

 • Gertjan

  @ Inge, BIJ12 zal er eerst vandaag bij geweest zijn om monsters te nemen. De komende dagen Bij12 in de gaten houden dus.

 • J

  Ben het roerend met Jose eens.
  Diereigenaren en boeren moeten niet alleen maar roepen dat de overheid iets moet doen en dat wolven afgeschoten moet worden, maar ook zelf zoveel mogelijk doen om hun dieren te beschermen.
  Ik zorg s’avonds ook dat mijn kippen, vogels en konijnen veilig voor vossen, marters en katten zitten.

  Neem je verantwoordelijkheid.

  En een beetje terughoudendheid met artikelen schrijven, tot inderdaad zeker is dat het een wolf was zou ook niet verkeerd zijn. Begint een beetje sensatie te worden.

 • Bert Knaller

  Geen bloedspoor, geen kadaver. En maar meteen overspannen toeteren dat het een wolf is. Dit lijkt mij nog eerder in scène gezet om een legitieme reden te hebben om het prachtig beest af te knallen. Zelfs de experts gaven direct aan dat dit niet het werk van een wolf is. Ja misschien 1 in schaapskleren uit het dorp.

 • Johan

  Wolven zijn roofdieren die hier de boel vermoorden.De mensen die het voor die wolven opnemen praten tegen beter weten in.Misselijkmakend en gelukkig door de meeste mensen die normaal zijn niet te begrijpen.

 • Albertus

  Ik vind het verschrikkelijk wat die dieren aanrichten! Ik kijk dankzij een aantal reacties van mensen op de site van Bij12 en neem nou Wolf GW1261, deze jongeman heeft van 21 /11 2019 tot en met 1/2 2020 75 schapen dood gebeten! 75 schapen in minder dan 3 maanden tijd en dat door 1 wolf. De schade loopt over de € 10.000,- in deze korte periode. Reken maar uit hoeveel dieren er zomaar doelloos moeten sterven voor 1 wolf per jaar en wat het ons kost! 75 schapen per kwartaal voor 1 wolf en dan nog blij zijn dat de wolf in Nedereland terug is???

 • Frans Berings

  Het wordt in Duitsland eenvoudiger om legaal wolven af te schieten. De regeringspartijen hebben daarvoor in de Bondsdag een wet aangenomen. De voltallige oppositie stemde tegen het voorstel.

  ANP 19 december 2019, 22:18
  Wanneer er aanvallen zijn op vee, mag elke wolf in de omgeving van die boerderij voortaan worden afgemaakt, net zo lang tot de aanvallen ophouden. Zo kan desnoods een hele roedel worden afgeschoten.

  Volgens de milieuwoordvoerder van regeringspartij SPD zal het zo’n vaart niet lopen. Hij beklemtoonde dat de regionale autoriteiten nog altijd hun toestemming moeten geven, voor een wolf mag worden afgeschoten. In 2018 zijn in Duitsland volgens officiële cijfers bij 639 aanvallen door wolven 2067 dieren doodgebeten.

  Sinds 2000 worden er in de Bondsrepubliek weer wolven in het wild geboren. Er leven naar schatting meer dan honderd roedels, vooral in het noordoosten van het land. Deze wolven hebben ook de oversteek gemaakt naar Nederland. Boeren in Nederland willen ook de mogelijkheid krijgen om wolven af te schieten. Dat is hier vooralsnog verboden.

 • Willem

  Afschieten dat beest zo snel als het kan

 • H

  Ogen dicht en lekker laten gaan,totdat er vandaag of morgen ’n kind gegrepen word

 • Y. v. Leeuwen

  Wat een walgelijke ongenuanceerde en onzinnige reacties. Dat de wolf, zoveel schapen heeft gepakt, is bijna geheel.aan 1 schapenhouder te wijten, die, tot 3 keer toe, zijn dieren weigerde te beschermen. Het vsrhaal over het veulen, is pure stemmingmakerij. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een wolf hier iets meete maken heeft. Belachelijk, d ast zoiets hier als feit , geplaatst wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook