Ga naar hoofdinhoud

Vier paarden dood door onbekende oorzaak

Twee weken geleden overleden drie pony's in 36 uur door onbekende oorzaak in Lincolnshire, Engeland. Nu is er een vierde paard bijgekomen.

De dierenarts heeft nog geprobeerd om het de 16-jarige ruin zo comfortabel mogelijk te maken, zodat er intussen gezocht kon worden naar een oorzaak, maar zaterdag verslechterde de toestand zo dat de pony is ingeslapen.

Honden en konijnen

Er werd gedacht aan grass sickness, maar de symptomen bleken toch niet voldoende overeen te komen. Langs het weiland van de overleden paarden loopt een ruiterpad. Vier honden die hier uitgelaten zijn, zijn ook ziek geworden. Twee overleefden de ziekte niet. Ook vond de eigenaresse van het paard een aantal dode konijnen in haar weide.

Geen corona

De eigenaresse vertelt verder: “Er zijn ook twee mensen uit het dorp naar het ziekenhuis gebracht met ziekteverschijnselen als diarree, griep en kortademigheid. Deze mensen testten negatief op Covid-19. De dierenarts geeft aan dat het geen relatie heeft met de zieke pony’s, maar volgens mij wonen ze achter de wei waar de paarden in liepen. Ik hoop dat ongelijk heb.”

Monsters genomen

Voor onderzoek is een grond- en gewasmonster genomen. Ook is het bloed van twee pony’s voor onderzoek opgestuurd. De politie heeft de dode konijnen meegenomen om testen op uit te voeren naar de doodsoorzaak.

Bron: Horse and Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Vier paarden dood door onbekende oorzaak

  • Han brouwers

    De dode konijnen zullen het rhd virus hebben komt nu voor vind ook regelmatig doden konijnen kunnen ze krijgen van af 6 weken

  • Marion

    In welke omgeving zijn de dieren ziek geworden?

  • Gwen

    Waar heeft dit plaatsgevonden. Niet handig om zo’n heftig bericht te plaatsen en er dan niet bijzetten waar het is gebeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook