Ga naar hoofdinhoud

Wolf jaagt paarden op in Brabantse Hedikhuizen

Afgelopen weekend jaagde een wolf een groep van zeven jaarlinghengsten op in het Brabantse Hedikhuizen. Daarbij raakte één van de hengsten geblesseerd. De eigenaar van de paarden ging de wolf met een riek achterna, maar die wist te ontkomen.

De paardenfokker merkte dat de dieren onrustig waren en bleven rennen. Hij zag in het schijnsel van het stallicht een wolf achter de paarden aanrennen en pakte een riek en sprintte tevergeefs achter de wolf aan.

Geluk

”Het is een geluk dat ik mijn paarden op dit moment bij huis had staan. Wie weet welke fatale afloop het bezoek van de wolf anders voor mijn dieren had kunnen hebben”, aldus de fokker.

Bron: Horses.nl/Nieuwe Oogst

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

6 reacties op “Wolf jaagt paarden op in Brabantse Hedikhuizen

 • Jan Jonas

  Deze fokker heeft geluk gehad. Wolven komen steeds meer naar Nederland en zien ons land als een lopend-buffet. Er is zoveel eten te vinden dat ze voor de lol vooral schapen, maar ook jonge paarden dood maken en dan vreten. Voor de toekomst wordt dit een probleem voor gemeente en provincie. Er komt een moment dat de eigenaren van de dieren, het heft in eigen hand neemt om zijn dieren te beschermen als de gemeenten of provincie geen maatregelingen treffen.

 • Dat ’n wolf achter veulens en/ of jonge paarden gaat jagen, wil je als (op)fokker echt niet meemaken. Het komt nu bij ons wel erg dichtbij, iets waarvoor al veel eerder gewaarschuwd is. Maar dankzij een paar, zg dieren, lees, wolven liefhebbers, horen ze hier thuis. Net zoals die wilde paarden bij de Oostvaarders plassen zeker! Nederland op z’n smalst.

 • Sanne

  Wolven gaan helaas het instinctief achter bewegende prooien aan, vandaar dat er bvb onder schapen zoveel slachtoffers vallen. Paarden gaan ook rennen en dan blijft een wolf ook rennen . Niet om op te eten maar puur uit jachtinstinct.

 • Paula

  Hoe kan je “in het schijnsel van het stallicht” een wolf herkennen op afstand. Lijkt me eerder dat het een hond is geweest.

 • Jules Vismale

  Wilde paarden kunnen gemakkelijk aan wolven ontkomen, tenzij ze oud, ziek of gewond zijn!

 • J

  Ben het met Paula eens, “in het schijnsel van het stallicht” klinkt onwaarschijnlijk. Is er uberhaupt bewijs voor dit sensatieverhaal?

  Dat geschreeuw van wolf door elke boer begint op forceren van een standpunt te lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook