Ga naar hoofdinhoud

Britse renbaanlegende Lester Piggott overleden

Lester Piggott is op 86-jarige leeftijd overleden. Piggot wordt wereldwijd gezien als de grootste jockey uit de geschiedenis van de rensport. De negenvoudig Derby-winnaar, die rond de 4.500 overwinningen behaalde, bracht de laatste dagen van zijn leven in een ziekenhuis in Zwitserland door.

Piggot won de Derby in Epsom maar liefst negen keer, waarvan de eerste keer toen hij pas twaalf jaar oud was. In 1994, een paar weken voor zijn 59e verjaardag, won hij de Derby voor de negende keer. Een jaar later ging de wereldberoemde jockey, die elf keer kampioen werd, met pensioen.

Bron: Racing TV

3 reacties op “Britse renbaanlegende Lester Piggott overleden

  • Marcel Dufour

    Inderdaad een legende. Ik weet weinig tot niets van de rensport maar er zijn een paar namen die je een levenlang bijblijven. Lester Piggot was er zo een. Wat die man won in zijn glorietijd was onwaarschijnlijk.

  • jan jonas

    Lester Piggot was inderdaad en begrip in de renwereld. Ik zit al heel lang in de renwereld. Ik heb in 1990 een paard klaar gemaakt voor de derby, die hij ook won. De eigenaar van dit paard wilde Lester nog over laten komen naar Nederland. In die tijd werd dat veel gedaan. De boxberger renpaarden van de heer Nuy kwamen veel uit het buitenland. Wat hem veel overwinningen bracht.

  • Barlagen

    ” A good jockey doesn’t need orders and a bad jockey couldn’t carry them out anyway; so it’s best not to give them any.” Een van de uitspraken van deze haast mysterieuse legende. Ondoorgrondelijk was hij eigenlijk. Niet erg spraakzaam. Als hij sprak, dan heel zachtjes, haast onverstaanbaar wat hem nog raadselachtiger maakte. Soms onverwacht met humor. “Ik verdien met dit intervieuw meer als jij in een maand “, een antwoord op een vraag over vermeende financiele problemen. De grootste jockey ooit. Ook letterlijk. Hij was vrij groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook