Ga naar hoofdinhoud

Diamanthina van ’t Ruytershof (20) overleden

Diamanthina van 't Ruytershof met Constant van Paesschen. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Diamanthina van 't Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago) is dit voorjaar op 20-jarige leeftijd overleden. De door Bert van den Branden gefokte volle zus van Emerald was succesvol tot en met 1,60m. niveau met Constant van Paesschen en leverde 27 nakomelingen waaronder Le Blue Diamond v/h Ruytershof (v. Plot Blue).

Diamanthina werd opgeleid door Niels Bruynseels en vervolgens reed Constant van Paesschen tot en met 1,60m.-niveau met de Diamant-dochter. Daarnaast werd Diamanthina ingezet als fokmerrie: ze leverde onder andere de zeer succesvolle Le Blue Diamond van ’t Ruytershof, maar ook de 1,60m.-hengsten Herald van ’t Ruytershof (v. Lord Z) en Kentucky van ’t Ruytershof.

Fokker Bert van den Branden fokte van 2006 tot en met 2011 met Diamanthina. In 2018 kwam ze weer in de fokkerij bij eigenaar Stoeterij Van de Helle van Paul en Edith Mais. Zij fokten 15 veulens uit de merrie, waarvan een aantal voor enorme prijzen werd verkocht op veilingen.

Diamanthina op de wei uin 2022 met Roswhita van de Helle

Bron: Horses.nl

7 reacties op “Diamanthina van ’t Ruytershof (20) overleden

 • alie wekema

  Top merrie in die zin is 20 jaar veels te jong. Vind het wel jammer dat ze de laatste jaren ge (mis)bruikt is door icsi dat verdient geen enkele merrie.

 • Jenneke

  Ze is enkel voor ET ingezet, bewust geen ICSI, en heeft een prachtig leven gehad. Haar eigenaren hebben dat hoge prioriteit gegeven na haar sportieve pensioen.

 • guido

  de fokkerij is tegenwoordig alleen maar gericht om zoveel mogelijk geld uit een merrie te trekken ten koste van het dierenwelzijn van de merrie al is het ook voor ET of te wel ICSI dit zijn geen natuurlijke in grepen en daar lijden ze veel van en uit een draag merrie komen nooit dezelfde kwaliteiten uit

 • M. de Vos

  Zoveel nazaten in , laten we zeggen, 18 jaar…..dat is net zo erg als bij een melkkoe…

 • Ernst-Jan Ridderhof

  Deze redactie zou zich eens achter het oor moeten krabben.
  Ik lees “…27 nakomelingen…..fokmerrie……voor enorme bedragen verkocht…”. Werkelijk geen enkele zin waar empathie voor het paard uit blijkt, zelfs niet een eventuele doodsoorzaak.
  Dat vele handelaren, fokkers etc. het paard niet slechts zien als een geldfabriek maar ook als levend wezen waar goed voor gezorgd wordt/is, wordt door de redactie verzuimd op te schrijven en zet lezers dus op het verkeerde been. Gemiste kans.

 • Tamara

  Beetje erg als ik zo lees met dat ze als fokmerrie werd ingezet sneu hoor 20 jaar is niet oud voor een paard

 • Fase

  Kapot gefokt lijkt het op. Maar de centen zijn binnen.. Er zouden wel eens strengere regels mogen komen, wat dit soort praktijken aangaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.