Ga naar hoofdinhoud

EK-gouden springruiter Harry Wouters overleden

Harry Wouters van den Oudenweijer is vandaag overleden. De voormalig springruiter werd in 1976 Nederlands kampioen springen met Salerno. Een jaar later veroverde hij samen met Henk Nooren, Antoon Ebben en Johan Heins, onder leiding van chef d’equipe Ben Arts, teamgoud op de Europese kampioenschappen in Wenen. Dat resultaat leverde het team de titel 'Sportploeg van het Jaar' op. Wouters van den Oudenweijer werd 86 jaar.

Harry Wouters van den Oudenweijer was in de jaren ’60 en ’70 één van de meest succesvolle ruiters van ons land. Hij won in zijn loopbaan ongeveer 25 Grote Prijzen, waaronder CHIO Rotterdam en als eerste springruiter de Grote Prijs van Jumping Amsterdam.

Leven lang in de paarden

Nadat hij stopte als actief ruiter bracht hij zijn ervaring over als trainer en coach van verschillende landen. Harry Wouters van Oudenweijer was zijn leven lang actief in de paarden onder meer als commissionair en handelaar.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “EK-gouden springruiter Harry Wouters overleden

  • Willem Koebrugge

    De basis van Harry’s successen werd gelegd als “landelijk ruiter” bij de Elster Rijvereniging waar hij les kreeg van adjudant W.Haveman, een oud huzaar die op zeer gedisciplineerde wijze lesgaf.
    Rubana was toen zijn meest succesvolle paard.
    Harry sprak altijd met veel respect over Haveman die hij als de grondlegger van zijn successen beschouwde.

  • jan jonas

    Harry Wouters ken ik nog als jongeman. Hij kwam altijd bij mijn vader Jan Cornelis Jonas+1975 om bestellingen in de zadel en tuigenmakerij JONAS-BOUMAN in Den Haag, te doen. Later zag ik Harry veel in Oostenrijk waar ik veel lezingen verzorgde. Hij was door en door paardenman, maar ook zakenman. Harry hoorde bij het illustere groep van ruiters zoals, Antoon Ebben, Jan Maathuis, Ben Arts, Arend wolf enz. enz. van na de oorlog in de jaren 60/70 van de vorige eeuw. 86 jaar worden en goed geleefd hebben is heel mooi en dat heeft hij ook gedaan. Ik wens zijn familie sterkte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook