Ga naar hoofdinhoud

GP-paard First One (9) overleden bij operatie

First One, hier onder Lars Kersten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een operatie in een kliniek is voor het internationale GP-paard First One (Numero Uno x Carolus II) fataal afgelopen. De KWPN'er overleed door complicaties bij de ingreep. De Numero Uno-zoon werd negen jaar oud.

“Wat  een kleine routine operatie had moeten zijn, veranderde in een verschrikkelijk ongeluk dat niemand had kunnen verwachten”, zegt eigenaresse Jasmine Chen over het overlijden van First One.

Internationale carrière

De door A.M. van Zwamen uit Tegelen gefokte hengst begon zijn internationale carrière onder Lars Kersten. Daarna zaten Piergiorgio Bucci, Jasmine Chen en Henrik von Eckermann in het zadel. Afgelopen voorjaar nam Bucci de teugels weer over. Hun laatste wedstrijd was twee weken geleden in Vilamoura.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “GP-paard First One (9) overleden bij operatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook