Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Florenciano overleden

Florenciano onder Hubertus Schmidt. Foto: Equitaris/Becker

De KWPN-gefokte en in Duitsland goedgekeurde hengst Florenciano (Florencio I x Havidoff) is overleden. De door H. van den Brink uit Stroe gefokte hengst is in zijn stal op Gestüt Riedmühle onverwachts overleden. Florenciano is 18 jaar oud geworden.

Florenciano was in de tijd van zijn goedkeuring in het bezit van Eugène Reesink. Hij nam in 2007 deel aan de Hengstleistungsprüfung in Münster-Handorf, waar hij dankzij een 8,93 voor dressuur en een 8,58 voor het springen op een totaal van 8,92 punten uitkwam. Daarna nam Ingrid Klimke de opleiding van de hengst voor haar rekening, alvorens Hermann Burger Florenciano op Lichte Tour-niveau uitbracht.

Na een aantal jaar niet in de ring verschenen te zijn, bracht Hubertus Schmidt de bruine in 2014 aan start in de Grand Prix en reed enkele internationale wedstrijden met hem. Daarna liep hij nog nationaal Grand Prix onder Marc-Patrick Fritz, internationaal Lichte Tour onder Eyal Zlatin en nationaal in de Duitse M-dressur onder Martin Schulmeier. In 2020 kwam Florenciano bij de young riders-amazone Tabea Schroer onder het zadel, daarna was het de beurt aan Fabian Wolf en Luisa Masur.

Bron: Eurodressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook