Ga naar hoofdinhoud

Hengstenhouder Adrie Jespers (62) overleden

Jus de Pomme, hier met Ulrich KirchhoffFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Hengstenhouder Adrie Jespers is afgelopen nacht thuis in Prinsenbeek op 62-jarige leeftijd overleden. Jespers was ongeneeslijk ziek. De broer van Frenk en Johan Jespers laat echtgenote Anne, zoon Mark en dochter Annemieke na. Op vrijdag 26 april wordt er op Manege Buitenhorst in Oosteind een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.

Adrie Jespers komt uit een op en top paardenfamilie. Zijn ouders hadden Manege Buitenhorst in Oosteind en ‘opa’ Jespers was daarnaast ook hengstenhouder. De drie broers Jespers gingen allemaal de paarden in: Frenk runt in Teteringen een dressuurstal, Johan nam de manege (die ondertussen al bijna 45 jaar bestaat)  van zijn ouders over en Adrie had in Prinsenbeek een hengstenhouderij. Jespers runde de hengstenhouderij in samenwerking met familie Van de Lageweg.

Jus de Pomme en Zirocco Blue VDL

Jespers was samen met familie Van de Lageweg eigenaar van Jus de Pomme, die in 1996 met Ullrich Kirchof goud won op de Olympische Spelen in 1996. Samen met Wiepke van de Lageweg haalde Jespers de Normandiër uit België als jong paard en de hengst kreeg meteen een enorme douw van de kenners. Jaren later betaalde de aankoop zich uit met Olympisch goud.  Lang konden Jespers en Van de Lageweg daar overigens niet van genieten. Kort na zijn terugkomst uit Atlanta was Jus de Pomme  niet meer de oude. Met koliekverschijnselen werd hij naar Hochmoor gebracht en men dacht dat er een slag in de dunne darm zat. Dat bleek niet zo te zijn. Jus de Pomme vocht, net zoals hij in Atlanta gevochten had, nog drie weken voor zijn leven. Het leek even beter te gaan, maar daarna ging het plotseling hard achteruit en overleed.

Een andere hengst die Jespers gezamenlijk met de familie Van de Lageweg in bezit had was Zirocco Blue VDL, met Jur Vrieling ook Olympisch deelnemer.

AES

Samen met Kees van den Oetelaar, familie Nijhof, familie Van de Lageweg en Henk Minderman was Jespers ook nog een tijd directeur van het AES.

Hengstenshow

Ondanks de slopende ziekte van Jespers, die daardoor dit seizoen al niet meer kon insemineren, werd de hengstenshow van familie Jespers afgelopen zondag nog georganiseerd. Volgens de vele aanwezigen een extra bijzondere editie van de altijd goedbezochte hengstenshow.

Herdenkingsbijeenkomst

Op vrijdag 26 april om 13.00 uur wordt de herdenkingsdienst gehouden bij Manege Buitenhorst, Griendsteeg 3 in Oosteind. Deze bijeenkomst zal ongeveer een uur duren. Aansluitend wordt Adrie Jespers in besloten kring gecremeerd in Oosterhout.

Bron: Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Hengstenhouder Adrie Jespers (62) overleden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook