Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Hoe Apache en Emmelie elkaar groot maakten

De veertienjarige Apache (v. UB40) is niet meer. Deze week moest hij vanwege een ongeneeslijke hoefbevangenheid worden geëuthanaseerd. Met een fotoserie van Apache door de jaren heen brengt Horses.nl een eerbetoon aan de hengst die zoveel heeft betekend voor eigenaar Ad Valk en amazone Emmelie Scholtens. Emmelie maakte Apache groot, maar Apache deed hetzelfde met Emmelie. En Ad Valk genoot tien jaar van zijn oogappel in de sport.

Op de onderstaande foto’s zie je Apache groeien. Een ding bleef altijd hetzelfde. Zijn uitstraling en wonderschone hoofd.

Tien jaar geleden, in 2009 waren Emmelie Scholtens en Apache (v. UB40) al een combinatie. Hier in de hengstencompetitie klasse L.
Apache (UB 40) & Emmelie Scholtens in 2010 bij de selecties voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden.
Apache en Emmelie in de Pavo Cup 2010.
Apache en Emmelie in de hengstencompetitie klasse M.
Apache en Emmelie op de KWPN Hengstenkeuring 2011.
Apache en Emmelie op de hengstenkeuring 2012 (winst competitie Z/ZZ).
Emmelie Scholtens en Apache in de Subtop.
Nederlands Kampioen Lichte Tour 2012: Emmelie Scholtens & Apache. Foto Melanie Brevink
In 2015 volgde het debuut op het hoogste niveau. Direct na de eerste internationale start op Outdoor Gelderland (foto) was er een plaats in het A-kader. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste keer Wereldbeker op Jumping Amsterdam in 2016. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste keer CHIO Rotterdam in 2016: Emmelie Scholtens en Apache Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Jumping Amsterdam 2017: Emmelie Scholtens en Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Apache bracht Emmelie Scholtens in het Nederlandse team. In 2017 was dat nog de reserveplaats, maar in 2018 volgde het eerste internationale kampioenschap voor Scholtens.. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Apache vloog in een speciale box naar de Wereldruiterspelen in Tryon. Hier bij de vetcheck met Jeroen Witte. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Apache en Emmelie op de WEG in Tryon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Begin dit jaar werd Apache door het KWPN gehuldigd als keurhengst. Hier de mensen rondom Apache:  Jeroen Witte en Emmelie Scholtens, Ad en Annemiek Valk en fokkers fam. Van de Koppel. – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
In april van dit jaar bereikten ze een sportief hoogtepunt op de Wereldbekerfinale in Göteborg: 75.792% in de Grand Prix en 80.782% (achtste plaats) in de Kür, een aanscherping van hun PR.Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Apache: 2005 – 2019  Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “In Beeld: Hoe Apache en Emmelie elkaar groot maakten

 • Ketaki

  Wat ontzettend zonde, dat ie zo jong is overleden. Veel sterkte aan degenen die veel met hem werkten.
  Geen woorden voor dat zo’n topper er niet meer is.

 • Adri Zekveld

  Een bijzondere hengst met een bijzonder fijne amazone. Samen een top combinatie. Er zijn heel veel mooie verhalen te vertellen. Een leuke anecdote was al voordat hij goedgekeurd werd. Apache was aangewezen voor de derde bezichtiging, zaterdag in den Bosch. Ad met Apache kwamen op weg naar Den Bosch in een dikke file voor de brug bij Zaltbommel terecht. Ik weet het nog goed, ik ben omgereden over Gorkum en kwam vervolgens ook in een file terecht bij Waspik of zoiets, carnaval in het zuiden. Men heeft keurig op Apache, gewacht. Minstens een uur. Stel je voor dat dat niet het geval was geweest. Dan had Apache de kampioenskeuring en aanwijzing voor het v.o. gemist. En wij mogelijk ook deze bijzondere hengst en combinatie.

 • Ine Bodewes

  Heel veel sterkte Emmelie, Jeroen, Ad en familie!! Wat een groot en tragisch verlies!! Apache was ook mijn lievelingshengst. Hij viel me als jong paard al op tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch, wat een super elegante bewegingen, wat een sprookjesachtig mooi paard was hij !! En hij heeft ontzettend veel bereikt. Helaas moest hij in de bloei van zijn leven sterven. Wat zal hij gemist worden!! Ik leef met jullie mee en zal hem net zoals jullie nooit vergeten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook