Ga naar hoofdinhoud

Jan Calis (71) plotseling overleden

Jan en Eveline Calis. Foto: NRPS

Bekend paardenman en Arabierenfokker Jan Calis is plotseling overleden. Afgelopen voorjaar werden Jan en zijn echtgenote Eveline op de NRPS showdag gehuldigd als 'Paardenechtpaar van het Jaar 2018'. Jan Calis werd 71 jaar.

Jan en Eveline Calis runden samen Zenith Arabians in Zunderdorp. De internationaal bekende stal had vier bij het NRPS erkende Arabische volbloedhengsten en de zelfgefokte rijpaardhengst Winston (Wynton x Tigrin) ter dekking staan.

Flying Dutchman

Het echtpaar nam aan verschillende taken deel binnen het bestuur en de commissie en toonde altijd betrokkenheid voor het NRPS. Eveline bracht de paarden uit in de sport. Jan, ook bekend als ‘Flying Dutchman’, trainde Arabieren van derden en bracht hen voor op belangrijke nationale en internationale shows in Europa en landen als Jordanië, Polen, Rusland en Quatar.

Bron: NRPS/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook