Ga naar hoofdinhoud

Los Alamitos Race Course krijgt proeftijd na overlijden 29 paarden

De California Horse Racing Board heeft de Los Alamitos Race Course in Cypress een proeftijd opgelegd. Volgens een woordvoerder stierven er in de afgelopen periode minstens 19 renpaarden tijdens een race of training op de desbetreffende renbaan. Nog eens 10 overleden aan de gevolgen van gastro-intestinale infectie of andere ziektes.

De California Horse Racing Board heeft de renbaan in Cypress een proeftijd van 10 dagen opgelegd en het personeel van de renbaan opdracht gegeven een actieplan op te stellen. Het bestuur had de mogelijkheid de renbaan te sluiten, maar koos daar niet voor.

Nooit gestopt

Los Alamitos is de enige renbaan in Californië die – ook gedurende de coronapandemie – nooit is gestopt met het organiseren van races, al dan niet achter gesloten deuren.

Bron: CBS Los Angeles

Eén reactie op “Los Alamitos Race Course krijgt proeftijd na overlijden 29 paarden

  • jan jonas

    Typisch een menselijke reactie. Ik weet zeker dat deze renpaarden al onderliggende fysieke en mentale problemen hadden, voordat ze de baan op gingen om te koersen of te trainen. De problemen zaten 100% in het grijze gebied waar een dierenarts niet voor opgeleid is. Achteraf, na onderzoek kan je zeggen waar de problemen zaten. Maar de kunst is dat vooraf te doen. De diagnostiek met vooraf en achteraf gemaakt worden. Dan kan je als mens een probleem met de juiste medicatie, voor zijn en gebeuren er minder ongelukken zoals hierboven beschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook