Ga naar hoofdinhoud

NRPS-hengst Gameboy overleden

Exclusief
Kim Thjssen met Gameboy - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Afgelopen weekend moest Kim Thijssen onverwachts afscheid nemen van haar Gameboy (v. Gribaldi). De bij het NRPS-goedgekeurde hengst had een lipoom (goedaardig gezwel) die een knoop veroorzaakte in zijn dunne darm. "Hij was de koning van de stal.", vertelt een geëmotioneerde Thijssen.

Kim Thijssen had een leuk weekendje Texel op de planning staan, maar het weekend veranderde in een ware nachtmerrie. “Jarom Flier en Rachel Fokker pasten op het huis toen ze vrijdagavond belden dat het niet goed ging met Gameboy. Ik had de vrachtwagen mee voor de fietsen, maar gelukkig had Jarom een trailer mee om Gameboy te kunnen vervoeren naar Paardenkliniek Hollands Kroon. Daar constateerden ze al snel dat Gameboy geen gewone koliek had, maar de hengst liet zich niet goed onderzoeken. Ik had de keuze om hem of in te laten slapen of hem te laten opereren. Natuurlijk koos ik voor de laatste optie. Ik ben Jarom, Rachel en de Paardenkliniek heel dankbaar voor de goede zorgen.”, vertelt Kim Thijssen.

Tijdens de operatie bleek dat de hengst een lipoom, die een knoop veroorzaakte in de dunne darm. De kans was 50% dat de operatie zou slagen. Opnieuw besloot Thijssen de operatie voor te zetten. Deze operatie slaagde gelukkig. “Hij had zaterdag overdag wel veel pijn, maar dat was ook niet gek na zo’n zware operatie. Zaterdagavond was hij behoorlijk opgeknapt. Hij wilde zelfs uit zijn stal.”, laat Thijssen weten.  Deze toestand hield ook op zondag vol, maar tegen de avond sloeg het om en de hengst raakte in een shock. In het bij zijn van Thijssen is besloten de hengst in te laten slapen.

Koning van stal

De achttienjarige hengst liep onlangs nog mee op de hengstenshow van het NRPS. “Ik kocht hem in 2006 van Joop van Uytert. Hij had daarvoor onder Hans-Peter Minderhoud de VSN gewonnen en mee gelopen op het WK in Verden. Ik heb hem toen verder opgeleid van ongeveer M-niveau tot de Grand Prix. Eerst onder begeleiding van Nicole Werner en de laatste jaren onder begeleiding van Patrick van der Meer. Het klinkt misschien cliché, maar Gameboy was echt heel bijzonder. Hij stond altijd in mijn achtertuin en was echt de koning van de stal.”, voegt Thijssen toe.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook