Ga naar hoofdinhoud

Oudste lippizaner ter wereld ingeslapen

Foto Lonneke Ruesink

In april vierde de schimmel Neapolitano Nima I van de Spaanse Rijschool een bijzondere verjaardag. De hengst werd 40 jaar en was de oudste geregistreerde Lippizaner ter wereld. De schimmel is op 40-jarige leeftijd gestorven bij Gestüt Piber in Oostenrijk.

Op 11 april 1979 zag Neapolitano Nima I voor het eerst het levenslicht bij Gestüt Piber in Oostenrijk. Als veulen vermoedde niemand dat de schimmel een geweldige carrière te wachten stond. Vele jaren betoverde de hengst het publiek in Wenen.

Talent voor levade

Over de hele wereld toonde de hengst bij de voorstellingen zijn talent voor de levade. Bij deze oefening buigt het paard zijn achterbenen sterk en tilt de voorhand hoog op, waarbij de spronggewrichten bijna de grond raken. Aan de hand en onder het zadel toonde de schimmel zijn kwaliteit voor deze zware oefening.

Pensioen

Op 26-jarige leeftijd nam Neapolitano Nima I afscheid van de Spaanse Rijschool. De hengst genoot van zijn pensioen in zijn geboorteplaats.

‘Rust zacht, vriend’

De Spaanse Rijschool maakte gisteren het overlijden op Facebook bekend. ”De uitzonderlijke hengst van de Spaanse Rijschool is op 40-jarige leeftijd in zijn huis vredig ingeslapen. Nima heeft ons en alle bezoekers meer dan 20 jaar geïnspireerd met zijn buitengewone vermogen. We zullen je nooit vergeten. Rust zacht, vriend!”

Bron: Horses.nl/St-Georg/Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook