Ga naar hoofdinhoud

Paard overlijdt op filmset ‘Lord of the Rings’

Foto: Lonneke Ruesink

Op de set van de nieuwe Lord of the Rings-serie is een paard overleden. Het paard stierf aan hartfalen. Dierenrechtenorganisatie PETA heeft het gebruik van paarden in de serie sterk veroordeeld en vraagt om CGI te gebruiken.

Het paard overleed op 21 maart op de set van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Dat heeft Amazon Studios bevestigd. “We zijn diep bedroefd om te bevestigen dat een productiepaard is overleden”, aldus een woordvoeder van Amazon Studios.

Autopsie

“Het ongeval vond plaats in de ochtend terwijl het paard werd getraind voorafgaand aan de repetities. De trainer was niet in kostuum en het filmen moest nog beginnen. Zowel een dierenarts als een vertegenwoordiger van de American Humane Association waren op dat moment aanwezig. Onafhankelijke autopsie heeft bevestigd dat het paard stierf aan een hartstilstand.”

Uitbuiting

Naar verluidt waren er op die dag meer dan dertig paarden aanwezig. PETA liet na de bekendmaking van het nieuws weten dat ze het gebruik van paarden op de set sterk veroordelen. De dierenrechtenorganisatie spreekt van uitbuiting en roept op om CGI te gebruiken in plaats van echte dieren. Volgens PETA was de dood zeker te vermijden en moeten grote studio’s zoals Amazon meer verantwoordelijkheid nemen wat betreft dierenrechten in de filmindustrie.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.