Ga naar hoofdinhoud

Romain Duguets GP-merrie overleden na val in parcours

Romain Duguet heeft afscheid moeten nemen van Cirby (Canturano I x Balou du Rouet). In de Grote Prijs van Mâcon kwam de combinatie ten val. Beide stonden gelijk weer op waarna Cirby, met de teugels door haar benen, in paniek door de ring galoppeerde. Vervolgens probeerde Cirby over de omheining van de ring te springen. Daarbij raakte de negenjarige merrie zo ernstig geblesseerd dat hulp niet meer mocht baten en werd besloten haar in te laten slapen.

“Het is helaas niet gemakkelijk voor mij om terug te kijken op dit weekend”, aldus Romain Duguet. “Het was een meer dan moeilijke beslissing. Cirby was voor mij meer dan een gewone merrie, zij was de toekomst. Ze had een enorm hart, had altijd energie en overtrof zichzelf iedere keer. Ik zal alle momenten met haar, zowel thuis als op concours, nooit vergeten. Bedankt Cirby voor alles wat je ons hebt gebracht: plezier, prestaties, emotie, partnerschap en liefde. Ursula en Hans Wenger en ik zullen je nooit vergeten.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook