Ga naar hoofdinhoud

Russisch piaffewonder Balagur overleden

Alexandra Korelova met BalagurFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het succesvolle Russische dressuurpaard Balagur (v. Raskat) is op 29-jarige leeftijd overleden. De hengst was een publieksfavoriet die bekend stond als piaffewonder. De schimmel werd op het hoogste niveau uitgebracht door de Russische amazone Alexandra Korelova.

Volgens Eurodressage is het dier vredig in zijn box ingeslapen. Ondanks zijn hoge leeftijd was de hengst fit en werd de schimmel nog licht gereden. Balagur bracht zijn sportieve pensioen door bij de Duitse dressuurbondscoach Monica Theodorescu.

Politiepaard

Voordat Balagur op Grand Prix-niveau liep, deed hij dienst als politiepaard. ”Het is een slim dier. Hij wil echt niet terug naar de politie, want hij snapt dat hij nu veel beter af is en een veel interessanter leven leidt”, vertelde Korelova destijds.

Piaffe

In 2009 stal de schimmel in Aken de harten van de toeschouwers en de jury. Met de oortjes naar voren imponeerde Balagur met zijn piaffe en scoorde voor dit onderdeel meerdere malen een tien. Korelova werd na dit optreden overstelpt met complimenten.

Bron: Horses.nl/St Georg/Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Russisch piaffewonder Balagur overleden

 • eddy crul

  Dit paard scoorde dus meerdere malen een 10 voor piaffe. Ik zou dan ook zo graag wat videootjes zien waar hij die tienen kreeg. Dan kunnen we eindelijk eens weten hoe een perfecte piaffe er moet uitzien. En dit zou mogen gebeuren met alle specifieke dressuuroefeningen. Ik begrijp niet waarom het FEI geen video’s maakt van hoe alle oefeningen moeten worden uitgevoerd volgens hun reglement. Of zit er een addertje onder het gras? vr gr EC

 • Mark

  @ Eddy Crul:

  Videootjes staan gewoon op Youtube…

  https://youtu.be/Wht9ZKfnkAA

 • eddy crul

  Dag Mark, ik zoek eigenlijk niet veel op Youtube maar wel bedankt voor de tip.
  Maar waar het eigenlijk om gaat is dat ik vind dat het FEI van alle dressuuroefeningen een video bij de beschrijving in het reglement moet plaatsen. Een video waarbij de oefening zo goed mogelijk wordt getoond. En als het kan een een video waarbij de combinatie de oefening toont voor een 10. Nu geeft iedereen zijn mening en iedereen heeft zijn eigen gelijk. Met als gevolg eindeloze discussies en het juiste antwoord komt er zelden of nooit. Voorwaarde natuurlijk is dat de videoos zo dicht mogelijk aanleunen bij hun eigen reglement. vr gr ec

 • Desiree

  Is er eigenlijk ook gefokt met deze tophengst met topkarakter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook