Ga naar hoofdinhoud

Tophengst Heartbreaker (32) overleden

Henk Nijhof Sr. met Heartbreaker. Foto: Team Nijhof

Team Nijhof heeft bekendgemaakt dat de wereldberoemde springhengst Heartbreaker (v. Nimmerdor) is overleden. De topvererver werd in 1989 geboren bij fokker P.S. Koopmans in Boazum, Friesland. Heartbreaker stond sinds 1997 in de dekdienst bij Team Nijhof in Geesteren. Henk Nijhof kocht Heartbreaker toen hij 6 maanden oud was en had de hengst later in gezamenlijk eigendom met de gebroeders Bosch. De hengst was goedgekeurd bij meerdere Duitse en Franse stamboeken, het BWP en het KWPN. Heartbreaker drukte een onuitwisbaar stempel op zowel de sport als de fokkerij.

Volgens Horsetelex bracht Heartbreaker in elk geval 111 zonen, die bij één of meerdere stamboeken wereldwijd zijn goedgekeurd. Bij het BWP lopen 22 goedgekeurde zonen rond, waaronder Toulon, Action-Breaker en Echo van ’t Spieveld. Bij het KWPN zijn dat er twaalf, waaronder Padinus, Romanov en Zambesi TN. In 2005 kreeg Heartbreaker van het KWPN het keurpredicaat, vier jaar later werd hij preferent. In 2020 voerde Heartbreaker nog de fokwaarden van de springrichting van het KWPN aan, in 2019 stond hij bovenaan in de Duitse fokwaardeschatting en er worden nog steeds hoge bedragen betaald voor embryo’s, veulens en volwassen nakomelingen van de hengst.

Sportcarrière

Ook in de sport zijn de nakomelingen van Heartbreaker zeer succesvol. Zijn springaanleg, reflexen, instelling en voorzichtigheid die hij zelf telkens liet zien in de springring, kenmerken zijn kinderen. Zelf sprong de hengst in het 1m60 met Peter Geerink, die het paard vanaf zevenjarige leeftijd uitbracht. Daarvoor had Heartbreaker ook al indruk gemaakt in de BWP hengstencompetitie en op het WK voor jonge springpaarden. Het sportieve hoogtepunt van Geerink en de hengst was de vierde plaats in de Grote Prijs van Aken in 1998. In 2016 werd Heartbreaker nog verkozen tot KWPN Paard van het jaar, op 27-jarige leeftijd.

https://www.facebook.com/TeamNijhof/posts/3887382601339991

Bron: Horsetelex / Facebook / KWPN / Horses.nl

4 reacties op “Tophengst Heartbreaker (32) overleden

 • Een hele mooie leeftijd om te gaan een pracht hengst met erg veel kwaliteit rust zacht kerel

 • Auke Dijkstra

  Een ikoon in de nederlandse springpaardenfokkerij is ons ontvallen. Elke hengstenshow bij Nijhof kwam hij weer opdraven. Een paard waarvan je dacht dat ie nooit ouder werd.
  Eigenlijk een lid van de familie kun je stellen.
  Sterkte Fam. Nijhof en Silvia Evers.

 • Thomas

  Beste hengst ooit. Heartbreaker Bedankt.Sterkte Fam Nijhof.

  Thomas.

 • Wat een topper was dat zeg en topfit tot op het laatst, heel bijzonder..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.