Ga naar hoofdinhoud

Tweede Kamer wil opheldering over dood Larissa in ’97

Larissa Dumont

Is het een misdrijf of een tragisch ongeluk? Ruim twintig jaar na de dood van Larissa Dumont, die dood werd aangetroffen bij haar eigen manege, is er nog steeds geen duidelijkheid. Experts zijn het niet eens met de conclusie van het cold case-team in 2015. Een delegatie uit de Tweede Kamer wil opheldering over de opsporingsfouten in de cold cases zoals die van Larissa. 

De lezing van de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was dat Larissa door een tragisch ongeluk was overleden. Larissa zou zijn doodgebeten door haar paard. Die conclusie werd door velen direct betwijfeld, omdat de verwondingen moeilijk door een paard aangebracht konden worden.

Waarheid

Misdaadjournalist Jolande van der Graaf laat het er niet bij zitten. Ook wil een delegatie uit de Tweede Kamer opheldering over de opsporingsfouten in de cold cases zoals die van Larissa. Kamerleden van Van Nispen (SP), Van Dam (CDA), Van Wijngaarden (VVD), Groothuizen (D66), Helder (PVV), Kuiken (PvdA) en Van den Berge (GroenLinks) vroegen minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus om opheldering.

Ook vriendin Veronique wil de waarheid boven tafel, zo vertelt ze in onderstaande video aan RTL Nieuws.

Bron: RTL Nieuws

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook