Ga naar hoofdinhoud

Wilke C. van de Wijdewormer overleden

Update
Wilke C Van de Wijdewormer en Melanie Mouthaan bij hun afscheid. Foto: Ingrid Truijens.

Pas drie weken geleden nam de twintigjarige Friese Grandprix-hengst Wilke-C. van de Wijdewormer (v. Fabe) afscheid van de sport op het NK voor Friese paarden. Vandaag maakt zijn amazone Melanie Mouthaan bekend dat Wilke is overleden.

“Je zat al jaren in je reservetijd” schrijft Mouthaan op Facebook. “Maar je hebt het op je eigen manier gedaan. Op achtjarige leeftijd al afgeschreven vanwege twee versleten voorknieën… en jij gooide er gewoon nog een zeer indrukwekkende sportcarrière achteraan, die doorliep tot je twintigste. Twaalf jaar lang heb ik intens van je mogen genieten, de mooiste momenten uit mijn leven waren met jou!”

Wilke werd na de slechte diagnose op de voorknieën behandeld en heeft daar in zijn latere sportcarrière geen last meer van gehad, laat Mouthaan weten. Het paard kwam ook door de veterinaire keuringen op de diverse internationale wedstrijden die hij liep. De Friese hengst is om een andere reden ingeslapen.

‘Geen idee hoe’

Mouthaan, die met Wilke onder meer bij de U25 ook internationaal reed, bedankt haar hengst dat hij het afscheid in Ermelo nog meemaakte. “Op de momenten dat ik je het hardst nodig had was je er… Je hebt gewacht totdat ik het officieel, maar met name ook emotioneel af kon sluiten op 21 september. Je hebt het nog uit je tenen gehaald, geen idee hoe, maar je deed het, waarschijnlijk meer voor mij dan voor jezelf. En nu heb je aangeven, wederom op jouw manier, dat het goed is geweest.”

“Nu was het aan mij om niet aan mijzelf te denken, maar aan jou… Als het vooruitzicht is dat de kwaliteit van leven alleen maar slechter gaat worden dan moet je deze beslissing nemen, hoe moeilijk ook. Het is niet te omschrijven hoe erg ik je ga missen… Bedankt voor alles allergrootste vriend.”

Lied voor Wilke

Mouthaan toonde bij het sport-afscheid een kür op muziek met een lied dat ze zelf had ingezongen. Dat lied zette ze ook onder een filmpje met beelden uit hun carrière, dat de dag na het afscheid op internet verscheen. Met het overlijden van Wilke krijgt dat filmpje nu extra lading.

Bron: Facebook / Horses.nl

2 reacties op “Wilke C. van de Wijdewormer overleden

  • Ja, je weet dat het ooit gaat komen. Maar daarom is het verlies niet minder. Het zijn gewoon je beste vrienden. Heel veel sterkte gewenst hoor.

  • Catharina

    Wat een mooi paard Wilke C van de Wijdewormer. Ik ken jullie niet, maar de foto’s van dit adembenemende mooie paard, en nu te lezen dat hij is overleden…maakte me toch wel even erg aan ’t huilen… ik hoop dat de mooie herinneringen je(zijn amazone) genoeg kunnen troosten en sterkte kunnen geven bij dit ongelofelijk erge verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook