Ga naar hoofdinhoud

Zwaar ongeval wordt loslopend paard fataal

Een loslopend paard is maandagavond overleden na een zwaar ongeval in het Belgische Sijsele. Het paard was waarschijnlijk losgebroken uit een weide en liep op de weg. De bestuurder van een bestelwagen probeerde het paard te ontwijken maar kon een aanrijding niet vermijden. Daarbij raakte het paard zwaargewond en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de bestelwagen zag het paard aan de overkant van de weg lopen. Ogenblikken later schoot het paard de weg op. De bestuurder reed niet te snel, probeerde te remmen en het paard te ontwijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het paard werd tegen de voorkant van het voertuig gekatapulteerd en strompelde zwaargewond verder.

Zoektocht

Meteen na het ongeval kwamen de hulpdiensten ter plaatse, waarna een zoektocht startte naar het loslopende paard. Hij werd even later teruggevonden, maar overleed aan zijn verwondingen.

Onder de indruk

De bestelwagen werd door de klap zwaar beschadigd maar de bestuurder bleef ongedeerd. Hij is onder de indruk van het ongeval. “Ik hoop dat het paard niet te veel afgezien heeft.”

Bron: VRT / HLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook