Ga naar hoofdinhoud

Paardeneigenaren met handen in het haar na verkoop Zeeuwse manege

De eigenaren van zo'n veertig pensionpaarden, een heel aantal manegeruiters en de leden en het bestuur van rijvereniging Seros zitten sinds vorige week met de handen in het haar nadat ze te horen kregen dat de Zeeuwse manege De Eendracht per 1 maart stopt.

De manege is in december verkocht en de pension- en manegeklanten kregen een week geleden te horen dat er na een verbouwing minder stallingsplaatsen zijn én dat de manegepaarden weggaan. “Dat is gewoon heel snel”, zegt Tanja van der Veeken-Scherphuis, die met haar zoon vaak bij De Eendracht kwam voor wedstrijden. “Zoveel plekken zijn er in Zeeland niet om paarden te stallen.”

Het plan van de nieuwe eigenaar is om een kleinschalige stal te worden met toeristische mogelijkheden, te denken aan een mini-camping en een aantal blokhutten met wei voor vakanties te paard.

‘Kan toch niet zomaar verdwijnen’

“Een FNRS aangesloten manege met zoveel faciliteiten die de mogelijkheden biedt voor manege klanten om de sport te kunnen beoefenen evenals het organiseren van buitenritten die door de FRNS goedgekeurd zijn tot veilig rijden kán toch niet zomaar verdwijnen”, zo vervolgt Van der Veeken. “Ook zal nu de mogelijkheid verdwijnen om KNHS goedgekeurde wedstrijden te organiseren daar. Nu De Eendracht verdwijnt is het zelfs zo dat er binnen Zeeland geen mogelijkheid meer zal zijn om een eventingwedstrijd te rijden.”

Thuisbasis vereniging

“De vereniging Seros is haar thuisbasis ook kwijt waardoor clubleden maar zullen moeten afwachten of er nog wel een nieuwe accommodatie te regelen is”, aldus Van der Veeken, die hoopt dat er toch nog een mogelijkheid bestaat dat de locatie, die veel betekent voor de hippische Zeeuwen, behouden blijft. “U kunt zich voorstellen dat de verbijstering groot is en het verdriet evenzeer. Een manege waar nu zo’n twintig manege paarden staan en zo’n veertig pensionklanten wordt terug gebracht naar de mogelijkheid van veertien pensionpaarden. En dat binnen anderhalve maand.”

 

Bron: Omroep Zeeland

2 reacties op “Paardeneigenaren met handen in het haar na verkoop Zeeuwse manege

 • Ester

  Eeuwig zonde! Een plek waar jaren aan opgebouwd is vernietigen voor het grote geld van iemand die geen kennis heeft van de historie, de streek en geen liefhebber is van de sport!

 • thomas

  makkelijk gezegd maar blijkbaar is er in zeeland niemand die de stal over wil nemen en door wil zetten. Het heeft lang genoeg te koop gestaan.
  De oude eigenaar verkoopt met een reden dus die kan er niets aan doen.
  De nieuwe eigenaar heeft zijn eigen visie. Wie betaald bepaald.

  Dit zie ik continu ruiters willen wedstrijden, faciliteiten etc.
  Alleen zijn er geen mensen die er voldoende voor willen betalen en er zijn geen mensen die de tijd er in willen stoppen.

  Ruiters en eigenaren hadden ook met zijn allen de accommodatie kunnen kopen en uitbaten zoals dat vroeger ging met de verenigingen.

  Ik noem een rekenvoorbeeld 2000.000 euro 1000 zeelanders die er weleens gebruik van maken betekend een investering van 2000 euro per persoon.
  Had dat gedaan dan had Zeeland voor eeuwig zijn eigen accommodatie gehad.

  Doe je dat slim kun je zelfs nog rendement krijgen over deze inleg.
  ( golfbaan model )

  Maar ja als het er op aan komt geeft er niemand thuis.

  Gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook