Ga naar hoofdinhoud

Paardenvleesfraudeur veroordeeld tot twintig maanden cel

Vleeshandelaar Willy Selten moet twintig maanden de cel in voor fraude met paardenvlees. Dat is de uitspraak van de rechter in het hoger beroep. Selten mengde goedkoop paardenvlees met duur rundvlees om het vervolgens als puur rundvlees te verkopen. 

Eerder was vier jaar cel geëist vanwege valsheid in geschrifte. De straf viel lager uit, omdat minder feiten bewezen zijn verklaard en het proces veel te lang duurde. De rechtbank veroordeelde hem eerder tot 2,5 jaar celstraf.

Hamburgers en soepballen

Het gerechtshof in Den Bosch vond vandaag dat er sprake was van opzet. Selten verkocht in totaal 336.000 kilo paardenvlees als rundvlees. Het paardenvlees dat werd verkocht, kwam onder andere terecht in hamburgers en soepballen. Volgens de rechter heeft Selten hiermee niet alleen bedrijven, maar ook consumenten misleid.

Fout in de administratie

De vleeshandelaar heeft altijd beweerd dat er geen opzet in het spel was en dat het om een administratieve fout ging. De fraude kwam naar buiten in 2013, tijdens het hoogtepunt van een Europees paardenvleesschandaal.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook