Ga naar hoofdinhoud

Paardenvleesfraudeur veroordeeld tot twintig maanden cel

Vleeshandelaar Willy Selten moet twintig maanden de cel in voor fraude met paardenvlees. Dat is de uitspraak van de rechter in het hoger beroep. Selten mengde goedkoop paardenvlees met duur rundvlees om het vervolgens als puur rundvlees te verkopen. 

Eerder was vier jaar cel geëist vanwege valsheid in geschrifte. De straf viel lager uit, omdat minder feiten bewezen zijn verklaard en het proces veel te lang duurde. De rechtbank veroordeelde hem eerder tot 2,5 jaar celstraf.

Hamburgers en soepballen

Het gerechtshof in Den Bosch vond vandaag dat er sprake was van opzet. Selten verkocht in totaal 336.000 kilo paardenvlees als rundvlees. Het paardenvlees dat werd verkocht, kwam onder andere terecht in hamburgers en soepballen. Volgens de rechter heeft Selten hiermee niet alleen bedrijven, maar ook consumenten misleid.

Fout in de administratie

De vleeshandelaar heeft altijd beweerd dat er geen opzet in het spel was en dat het om een administratieve fout ging. De fraude kwam naar buiten in 2013, tijdens het hoogtepunt van een Europees paardenvleesschandaal.

Bron: Nu.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook