Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittel zet zich in voor Australische paarden en eigenaren

Patrik Kittel en zijn Australische vrouw Lyndal Oatley zetten zich in voor de door brand getroffen paarden in Australië. "Het is echt nodig", vertelde de Zweedse ruiter aan Ridsport.se.

“Toen we voor de Kerst en Oud en Nieuw ‘down under’ waren, toen heeft Andrew Hoy contact met ons opgenomen”, vervolgt Kittel. “Hoy en zijn vrouw zijn een fonds gestart om paarden en paardenmensen in de door brand getroffen gebieden te helpen.”

Hulp

Er is behoefte aan veterinaire hulp, hulp bij de inkoop van voer en er moeten nieuwe stallen gebouwd worden. Het fonds The Equestrian Fire Relief Australia Fund (EFRA) zamelt geld in om de Australiërs en hun paarden te helpen en Kittel  is nu ambassadeur van het fonds. Kittel is niet de enige internationale topruiter, die ambassadeur is geworden van EFRA, ook internationale ruiters zoals Michael Jung, Charlotte Dujardin, Marcus Ehning, Christian Ahlmann en de familie Fuchs maken zich sterk voor het fonds.

 

Bron: Ridsport

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook