Ga naar hoofdinhoud

Gerard Korbeld geridderd in de Orde van Oranje Nassau

Adelinde Cornelissen met eigenaar Gerrad Korbeld.

Gerard Korbeld (70) is gisteravond geridderd in de Orde van Oranje Nassau. In de paardenwereld is Korbeld vooral bekend als eigenaar van verschillende paarden van Willem Greve en Adelinde Cornelissen, maar niet alleen vanwege die bijdrage aan de Nederlandse paardensport- en fokkerij kreeg Korbeld een koninklijke onderscheiding. Dat was ook voor de bestuurlijke functies die hij uitoefende bij verschillende stichtingen. 

Korbeld werkte zich van meubelmaker op tot directeur van het bedrijf Harmeling Interieurs BV in Rijssen. Hij was bestuurlijk actief voor het Samenwerkingsverband Twente/Salland, Stichting Hippisch Centrum ‘t Oale Spoor in Hellendoorn, Stichting Karibu Rwanda in Wierden en zette zich vrijwillig in voor deze functies.

Paardensport

Als eigenaar van enkele toppaarden heeft Korbeld veel betekend voor de dressuur- en springsport in Nederland. Hij zorgde bijvoorbeeld dat de hengst Carambole N.O.P. bij Willem Greve kon blijven en heeft ook nog verder geïnvesteerd in jonge talenten met Greve. Korbeld staat ook te boek als eigenaar van verschillende opkomende talenten van dressuuramazone Adelinde Cornelissen. Zo is hij eigenaar van Governor en samen met Cornelissen eigenaar van Parzivals volle broer Fleau de Baian en enkele jonge hengsten. Met het eigenaarschap van die hengsten dient Korbeld ook de Nederlandse fokkerij.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook